1. Wie nam kabouters en hun paddenstoelen mee? Kabouterparcours week na lancering al pak kaler door diefstal en vandalisme
  Wezembeek-Oppem

  Wie nam kabouters en hun paddenstoe­len mee? Kabouter­par­cours week na lancering al pak kaler door diefstal en vandalisme

  In Wezembeek-Oppem is veel onbegrip ontstaan over de diefstal en vernieling van enkele kabouters en paddenstoelen, amper één week na de lancering van Het Kabouterparcours, een kindvriendelijke wandeling in het Warandepark. “Een domper voor onze gemeentemedewerkers die twee maanden lang hard werkten aan de wandeling”, zegt schepen Jérôme Delcourt, die oproept respect op te brengen voor de attributen op het parcours.
 2. Protestactie tegen nieuwe tram Neder-over-Heembeek: “Lijkt wel spelletje om inwoners te dwarsbomen”
  PREMIUM
  Neder-Over-Heembeek

  Protestac­tie tegen nieuwe tram Ne­der-over-Heem­beek: “Lijkt wel spelletje om inwoners te dwarsbomen”

  Bewoners van Neder-over-Heembeek protesteerden zaterdag tegen een nieuwe tramlijn in hun buurt. Ze willen niet dat de nieuwe lijn door de smalle straatjes in de wijk rijdt. Dat zou te veel parkeerplaatsen kosten en slecht zijn voor ondernemers, zo vrezen de actievoerders. “Het is gekkenwerk om zo’n zwaar voertuig door straatjes met crèches en peutertuinen te laten rijden.”
 1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 2. RESTOTIP. Liefhebbers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo
  PREMIUM
  zaventem

  RESTOTIP. Liefheb­bers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo

  Goed nieuws voor vleesliefhebbers. Nieuwe zaak Manzo in Zaventem opende drie weken geleden de deuren en deelt de passie voor gerijpt vlees met haar klanten. Het is de tweede zaak voor Antonio Morreale van het gelijknamige Italiaanse restaurant in Sterrebeek en een eerste voor vennoot en gastheer Yassin Elya Koubi. Woon je in Zaventem of omstreken of ben je er in de buurt voor de luchthaven. Dan is deze zaak zeker het ommetje waard. Fan van gerijpt vlees in het bijzonder? Dan is dit de tip voor jou. Lees hier meer van onze restotips.
 1. Familie verongelukte twintigers willen agenten voor rechter: “Ze zijn gestorven voor een simpele verkeersinbreuk, dat kan toch niet?”
  PREMIUM
  Brussel

  Familie verongeluk­te twintigers willen agenten voor rechter: “Ze zijn gestorven voor een simpele verkeersin­breuk, dat kan toch niet?”

  De familie van een meisje dat 4 jaar geleden omkwam bij een politieachtervolging eist dat de betrokken agenten berecht worden. Het parket meent dat de agenten geen schuld treft en vraagt de buitenvervolgstelling. “Het parket beschermt de politie. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt”, sprak de vader van het slachtoffer. De raadkamer beslist begin augustus over de doorverwijzing.
 2. Duizenden twitterberichten, 15 liefdesbrieven en een bezoekje op het werk. Man stalkt ex-Studio Brusselpresentatrice: “Ze stuurt me boodschappen via haar muziekkeuze”
  Brussel

  Duizenden twitterbe­rich­ten, 15 liefdes­brie­ven en een bezoekje op het werk. Man stalkt ex-Studio Brusselpre­sen­ta­tri­ce: “Ze stuurt me boodschap­pen via haar muziekkeu­ze”

  Het Brusselse parket heeft een werkstraf van 100 uur gevorderd tegen een man die maandenlang een ex-presentatrice van radiozender Studio Brussel had gestalkt. Niet alleen verzond hij haar duizenden berichten via Twitter, hij schreef haar ook 15 ‘liefdesbrieven’ en probeerde haar op haar werk op te zoeken. “Via haar muziekkeuze stuurt ze me boodschappen”, klonk het tegen de politie.