Sebastien Smets
Volledig scherm
© Sebastien Smets

Zo VeloVeilig is Wevelgem: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

 1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.
 2. Hartverwarmende terugkeer naar zijn boksclub nadat Lennert vier maanden geleden zware tak op het hoofd kreeg: “Ik mis dit hier écht”
  PREMIUM
  Menen

  Hartverwar­men­de terugkeer naar zijn boksclub nadat Lennert vier maanden geleden zware tak op het hoofd kreeg: “Ik mis dit hier écht”

  “De bokssport is een deel van mijn leven geworden en ik ben blij dat de club dit doet voor mij.” Lennert Lecompte, de 17-jarige jongen die zwaargewond raakte nadat hij in Menen een tak op zijn hoofd kreeg tijdens een storm, kwam zaterdag voor het eerst sinds lang terug naar de club waar hij al enkele jaren traint. Daar mocht hij op de eerste rij zitten voor de kamp van Lauwenaar Christophe Lefebvre en professioneel vechtsporter Quentin Ruskov Domingos.