Ronny Verroken en zijn vrouw Greta zitten nog tot minstens 11 mei vast op het eiland Tenerifé.
Volledig scherm
Ronny Verroken en zijn vrouw Greta zitten nog tot minstens 11 mei vast op het eiland Tenerifé. © RV

Zestigers zitten nog tot minstens 11 mei vast op Tenerife: “Mooi weer en zicht op de oceaan, maar volgend jaar gaan we toch elders op vakantie”

Wat een leuke vakantie moest worden, liep uit in een coronaquarantaine die meer dan twee maanden zal duren. Ronny Verroken (66) uit Gullegem en zijn vrouw Greta Deblauwe (64) zitten nu al van begin maart in een flat in Tenerife en zoals het er nu naar uitziet, mogen ze pas in mei terug naar huis. “We maken er het beste van, er zijn slechtere plekken om vast te zitten.” 

 1. “We vrezen dat veiligheid hier nooit honderd procent gewaarborgd kan worden”: Petitie tegen detentiehuis gaat rond
  Kortrijk

  “We vrezen dat veiligheid hier nooit honderd procent gewaar­borgd kan worden”: Petitie tegen detentie­huis gaat rond

  Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil tegen februari 2022 een gesloten detentiehuis voor tot 50 kortgestrafte gedetineerden, in gewezen rusthuis Lichtendal. Dat zien omwonenden niet zitten, midden een woonwijk. Ze zijn met een petitie gestart. “We gaan de buurt bij het beleid van het detentiecentrum betrekken”, reageert Vincent Van Quickenborne.
 2. Drie Hofsteden krijgt nieuw park op athena-scholencampus: “Vijf voetbalvelden groot, met veel beleving”
  Kortrijk

  Drie Hofsteden krijgt nieuw park op athe­na-scholencam­pus: “Vijf voetbalvel­den groot, met veel beleving”

  De graswoestijn en betonvlakte van athena-scholencampus Drie Hofsteden wordt de volgende zes jaar onthard en vergroend. De groene long van 34.000 vierkante meter wordt als een park voor de buurt opengesteld. Het wordt ook voor de 1.100 leerlingen een hele verbetering. “Een aantrekkelijke groene buitenruimte met veel beleving op school is cruciaal voor kinderen. Er is dan minder pestgedrag, ze zitten fitter in de klas en halen betere resultaten, zo toont onderzoek aan”, benadrukt Kenny Windels van landschapsarchitectenbureau Studio Basta.
 3. Vrouw (30) die buurvrouw (65) van broer doodsloeg, blijft aangehouden voor moord: “Haar verklaring en die van de getuigen lopen nogal uit elkaar”
  Kortrijk/Ieper/Wervik

  Vrouw (30) die buurvrouw (65) van broer doodsloeg, blijft aangehou­den voor moord: “Haar verklaring en die van de getuigen lopen nogal uit elkaar”

  De 30-jarige vrouw uit Ieper die vorige week vrijdag op een appartement in Kortrijk de 65-jarige buurvrouw van haar broer zo zwaar toetakelde dat die donderdag uiteindelijk overleed, is vrijdag door de raadkamer in Kortrijk verder aangehouden. De kwalificatie wijzigde door het overlijden ondertussen van poging moord naar moord.