Ronny Verroken en zijn vrouw Greta zitten nog tot minstens 11 mei vast op het eiland Tenerifé.
Volledig scherm
Ronny Verroken en zijn vrouw Greta zitten nog tot minstens 11 mei vast op het eiland Tenerifé. © RV

Zestigers zitten nog tot minstens 11 mei vast op Tenerife: “Mooi weer en zicht op de oceaan, maar volgend jaar gaan we toch elders op vakantie”

Wat een leuke vakantie moest worden, liep uit in een coronaquarantaine die meer dan twee maanden zal duren. Ronny Verroken (66) uit Gullegem en zijn vrouw Greta Deblauwe (64) zitten nu al van begin maart in een flat in Tenerife en zoals het er nu naar uitziet, mogen ze pas in mei terug naar huis. “We maken er het beste van, er zijn slechtere plekken om vast te zitten.” 

 1. Zuid-West-Vlaanderen krijgt klimaatfonds: Elf steden en gemeenten storten er jaarlijks 150.000 euro in om projecten van burgers te ondersteunen
  Zuid-West-Vlaanderen

  Zuid-West-Vlaanderen krijgt klimaat­fonds: Elf steden en gemeenten storten er jaarlijks 150.000 euro in om projecten van burgers te ondersteu­nen

  Streekontwikkelaar Leiedal houdt samen met elf lokale besturen het klimaatfonds boven de doopvont. “Wat een idee was van de gemeente Zwevegem”, zegt Leiedal-voorzitter Wout Maddens. “Om het meer slaagkans te geven, wordt het regionaal uitgebouwd, waarbij burgers en bedrijven kunnen deelnemen aan klimaatprojecten met maatschappelijk belang.”
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.