Marie Cornillie bezat onder andere het kasteel van Moorsele
Volledig scherm
PREMIUM
Marie Cornillie bezat onder andere het kasteel van Moorsele © RV / Alexander Haezebrouck

Wevelgem wil Moorseelse straat vernoemen naar kasteelvrouw, tot onvrede van heemkring: “Ze heeft niets voor de gemeente gedaan”

MoorseleDe gemeente Wevelgem wil een nieuwe straat vernoemen naar de 19de-eeuwse Moorseelse kasteelvrouw Marie Cornillie. De gemeente zocht een vrouwelijke naam om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op vlak van straatnamen weg te werken, maar de plaatselijke heemkring reageert boos. “Ze keek neer op de mensen en zag haar hondje liever dan haar dorpsgenoten”, klinkt het.

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.