Het verdeelcentrum van Lidl in Gullegem.
Volledig scherm
Het verdeelcentrum van Lidl in Gullegem. © photonews

Werkstraf van 200 uren en boete voor lader en chauffeur na diefstal ruim 2.000 flessen whisky en vodka in bioboxen bij Lidl

GullegemEen werknemer in het distributiecentrum van warenhuis Lidl in Gullegem (Wevelgem) en een vrachtwagenchauffeur die wat centen wilden bijverdienen moeten van de rechter in Kortrijk elk een werkstraf van 200 uren uitvoeren en een boete van 800 euro betalen. Uit het magazijn gingen ze er met ruim 2.000 flessen whisky en vodka vandoor.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. SAVE-bord waarschuwt dieven en oplichters: hier waken buren over elkaar
  Kortrijk

  SAVE-bord waarschuwt dieven en oplichters: hier waken buren over elkaar

  Wijken in groot-Kortrijk waar al een SAVE-netwerk (Samen Alert Voor Elkaar) actief is - dat zijn er intussen 53 - krijgen van de stad speciale bordjes die de aanwezigheid van zo’n netwerk extra in de verf zetten. De bordjes zijn een aanvulling op de al lang bestaande stickers die veel bewoners aan hun woning of brievenbus hebben gekleefd. “Mensen met slechte bedoelingen zullen nog sneller afgeschrikt worden”, zegt Stefaan Dewulf, coördinator van zo’n SAVE-netwerk.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?