Eén auto liep zware schade op, de brandweer moest het wegdek reinigen nadat olie lekte uit één van de auto's
Volledig scherm
Eén auto liep zware schade op, de brandweer moest het wegdek reinigen nadat olie lekte uit één van de auto's © Alexander Haezebrouck

Vrienden botsen op elkaar op weg naar tuning event

WevelgemOp het kruispunt van de Kortrijkstraat met de Guldensporenstraat botsten enkele vrienden op elkaar die onderweg waren naar een tuningeven. Eén van hen diende te remmen voor een manoeuvrerende auto, waardoor een kop-staartbotsing ontstond.

 1. Bijna twee derde van West-Vlamingen vindt dat wetgeving voor bescherming Dierenwelzijn verbeterd is
  West-Vlaanderen

  Bijna twee derde van West-Vlamingen vindt dat wetgeving voor bescher­ming Dierenwel­zijn verbeterd is

  GAIA blaast dit jaar dertig kaarsjes uit en lanceert op Werelddierendag een opmerkelijke affichecampagne in het hele land, om de mensen te bedanken voor hun steun. Ook pakt de organisaties uit met positieve cijfers in West-Vlaanderen. Uit de opiniepeiling blijkt dat 58 procent van de West-Vlamingen het ermee eens is dat de wetgeving voor de bescherming van Dierenwelzijn de afgelopen jaren verbeterd is.
 1. Tien jaar na zijn overlijden organiseert de familie van Hans (43) een wandeling: “Deelnemers kunnen naar hartelust herinneringen ophalen aan Hans”
  PREMIUM
  Wevelgem

  Tien jaar na zijn overlijden organi­seert de familie van Hans (43) een wandeling: “Deelnemers kunnen naar hartelust herinnerin­gen ophalen aan Hans”

  Tien jaar geleden overleed muziekleerkracht Hans Vanhauwaert uit Wevelgem op 43-jarige leeftijd. Zijn familie organiseert nu ‘Op Hans 2.0’, een benefiet met onder andere een Walk To Remember waarbij je passeert op plaatsen die belangrijk waren voor Hans. “We hebben al 250 inschrijvingen, het doet deugd dat zoveel mensen nog altijd aan Hans denken”, vertelt zijn weduwe Mieke Vanlauwe.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.