Deze baritonsaxofoon is één van de gestolen muziekinstrumenten
Volledig scherm
Deze baritonsaxofoon is één van de gestolen muziekinstrumenten © rv

Voor 12.000 euro aan instrumenten gestolen bij de Koninklijke Harmonie in Moorsele

MoorseleInbrekers gingen afgelopen weekend aan de haal met enkele peperdure instrumenten uit het repetitielokaal van de Koninklijke Harmonie KHC in Moorsele. Zo gingen ze aan de haal met een baritonsaxofoon van een topmerk van 1992. “Ze wisten duidelijk de A-merken van de B-merkte te onderscheiden”, vertelt voorzitter Pieter Viaene van de Harmonie in Moorsele.

 1. Nieuwe takeaway Sailor Seafood spitst zich op zeevruchten met huisgemaakte dipsauzen toe: “Onze aanpak is uniek in de regio Kortrijk”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuwe takeaway Sailor Seafood spitst zich op zeevruch­ten met huisgemaak­te dipsauzen toe: “Onze aanpak is uniek in de regio Kortrijk”

  Kortrijkzane Sarah Van Steenkiste (30) start Sailor Seafood. De nieuwe takeaway legt zich toe op verse zeevruchten. “Net iets anders dan een traditionele zeevruchtenschotel, want we zorgen voor lekkere huisgemaakte dipsauzen en bijgerechten. Zo’n aanbod heb je via takeaway nog niet in de regio. Daar brengt Sailor Seafood verandering in”, zegt Sarah. Ze deed inspiratie op in Portugal.
 2. Na achtervolging opgepakte inbreker nu ook verdacht van home-invasion op 78-jarige vrouw
  Diksmuide/Avelgem/Deerlijk

  Na achtervol­ging opgepakte inbreker nu ook verdacht van ho­me-invasion op 78-jarige vrouw

  Een dievenbende waarvan de hoofdverdachte in een half jaar 20 feiten in West-Vlaanderen zou hebben gepleegd, met als trieste uitschieter een home-invasion bij een 78-jarige vrouw in Oostkerke bij Diksmuide, is aangehouden door de Veurnse onderzoeksrechter. Het trio werd woensdagavond klemgereden in Deerlijk na een helse achtervolging, nadat ze op heterdaad waren betrapt in Avelgem. “We zijn de politie dankbaar dat de daders opgepakt zijn”, zegt de familie van de overvallen bewoonster uit Oostkerke.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech