Zijn zwangere vriendin hield voor de rechtbank een pleidooi voor haar agressieve vriend.
Volledig scherm
Zijn zwangere vriendin hield voor de rechtbank een pleidooi voor haar agressieve vriend. © Shutterstock

Vergevingsgezinde, zwangere vriendin vraagt om agressieve twintiger nog een kans te geven

Moorsele“Jens verdient nog een kans. Ik ben zwanger van zijn kindje en wil hem graag bij mij bij de bevalling.” De vriendin van Jens V. (27) hield maandag voor de correctionele rechtbank in Kortrijk een opmerkelijk pleidooi voor haar vriend, die haar nochtans al enkele keren hardhandig aanpakte. De openbare aanklager was minder vergevingsgezind en vorderde een effectieve celstraf van 1 jaar.

  1. Bissegemnaars helpen door zondvloed getroffen campinguitbaters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”
    Bissegem/Harelbeke

    Bissegem­naars helpen door zondvloed getroffen campinguit­ba­ters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”

    “Het ontroert ons echt hoe vrienden aan ons denken en ons willen helpen”, zegt Daisy D’Haene. Amper vier maanden nadat zij en Henk Soete als nieuwe uitbaters Camping aux Frènes in Barvaux bij Durbuy een nieuwe start gaven, spoelde de zondvloed hun droom helemaal weg. Vier Bissegemnaars houden nu een snoepverkoop en hebben een rekeningnummer geopend om geld in te zamelen. Alle initiatieven om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lees je op hln.be/helpendehanden.