Julie Adyns , Loic Guéri , Axelle David en Mitch David, die 250 kilometer zal lopen om geld in te zamelen, zodat hij een vzw kan oprichten voor ouders van kinderen met het cri-du-chatsyndroom.
Volledig scherm
Julie Adyns , Loic Guéri , Axelle David en Mitch David, die 250 kilometer zal lopen om geld in te zamelen, zodat hij een vzw kan oprichten voor ouders van kinderen met het cri-du-chatsyndroom. © Henk Deleu

Vader loopt 250 kilometer om lotgenoten Axelle te helpen

WEVELGEMMitch David uit Wevelgem trekt opnieuw zijn loopschoenen aan. Dit keer voor een goed doel dat hem héél nauw aan het hart ligt. Zijn dochtertje Axelle (11 maanden) lijdt aan een zeldzame genetische afwijking, en hij wil samen met zijn vrouw Julie Adyns een vzw oprichten voor lotgenoten.

 1. Sp.a wil geen vernieuwing kanaal Bossuit-Kortrijk: “Megalomaan project zonder meerwaarde”
  Kortrijk

  Sp.a wil geen vernieu­wing kanaal Bos­suit-Kort­rijk: “Megalomaan project zonder meerwaarde”

  Sp.a plaatst de vernieuwing van het kanaal Bossuit-Kortrijk op de politieke agenda, met een duidelijk standpunt. “We vragen om het megalomaan project zonder bewezen meerwaarde stop te zetten.” Dat zeggen zeven sp.a’ers: schepenen Bert Herrewyn, Annelies Vandenbussche en Tom Beunens van Kortrijk, Kuurne en Avelgem, burgemeester Alain Top van Harelbeke, gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe uit Poperinge, Vlaams parlementair Maxim Veys uit Kortrijk en Kamer-fractieleider Melissa Depraetere uit Harelbeke. Sp.a wil dat het miljoenenbudget voor het kanaal naar meer verkeersveiligheid op de ring rond Kortrijk gaat.
 2. Schepen en voortrekker van kanaalvernieuwing Wout Maddens: “Sp.a is deloyaal en onbetrouwbaar”
  Kortrijk

  Schepen en voortrek­ker van kanaalver­nieu­wing Wout Maddens: “Sp.a is deloyaal en onbetrouw­baar”

  Het politiek gekibbel over het al dan niet vernieuwen van het kanaal wint aan intensiteit. Dat sp.a de handen van het dossier aftrekt, vindt Kortrijks schepen Wout Maddens (Team Burgemeester-Open Vld), co-voorzitter van de stuurgroep kanaal Bossuit-Kortrijk (KBK), onbegrijpelijk. “Sp.a is deloyaal en onbetrouwbaar”, aldus Maddens. Ook Voka West-Vlaanderen is geschokt over de houding van sp.a. Groen schaart zich dan weer achter sp.a.
 1. Zoon komt met afdruk van strijkijzer op rug op school: moeder riskeert twee jaar cel voor jarenlang geweld
  PREMIUM
  Moorslede

  Zoon komt met afdruk van strijkij­zer op rug op school: moeder riskeert twee jaar cel voor jarenlang geweld

  “Waarom ik de dokter niet heb geraadpleegd? Dat weet ik niet meer.” Zo verklaarde S. M. (34) uit Moorslede in de rechtbank, waar ze zich samen met haar toenmalige partner M. B. (41) moest verantwoorden voor het jarenlang mishandelen van hun zes kinderen. De feiten kwamen aan het licht nadat één van de zonen met een afdruk van een strijkijzer op zijn rug op school kwam.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren