Frans Boury (86) van Optiek Boury.
Volledig scherm
Frans Boury (86) van Optiek Boury. © RV

Stichter en bezieler Optiek Boury op 86-jarige leeftijd overleden

WevelgemFrans Boury, de stichter en bezieler van Optiek Boury, is overleden. Frans startte 66 jaar geleden met de optiekwinkel in de Roeselarestraat in Wevelgem. Later kwam daar ook de winkel in Beveren-Leie bij. Frans overleed zaterdag op 86-jarige leeftijd.

 1. “Jongeren verlekkerd op bubbelthee en Amerikaanse ontbijtgranen met roze of blauwe melk”: stormloop naar nieuwe zaak Aroy’s Cereals en Bubble Tea
  Kortrijk

  “Jongeren verlekkerd op bubbelthee en Amerikaan­se ontbijtgra­nen met roze of blauwe melk”: stormloop naar nieuwe zaak Aroy’s Cereals en Bubble Tea

  Een straf aanbod bubbelthee en een ruime keuze Amerikaanse ontbijtgranen. Die combinatie maakt van de nieuwe zaak Aroy’s Cereals & Bubble Tea in het Kortrijkse winkelwandelgebied meteen een succes. “Jongeren staan vaak tot buiten aan te schuiven”, zegt vaste kracht Jeawy Ruangsuksut (33). Binnenkort komen er ook bubbelwafels op het menu.
 2. Gemeente deelt 1.000 lichtjes uit aan fietsers die niet in orde zijn met hun fietsverlichting
  Wevelgem

  Gemeente deelt 1.000 lichtjes uit aan fietsers die niet in orde zijn met hun fietsver­lich­ting

  De gemeente deelt vanaf vandaag 1.000 fietslichtjes uit aan fietsers die niet in orde zijn met hun fietsverlichting. Ze doet dat in samenwerking met ‘Golf van Licht’, een initiatief van Pieterjan Nuitten uit Gent die enkele jaren geleden een vriend verloor bij een verkeersongeval. “We vragen de fietser die wij een lichtje geven om hetzelfde te doen bij drie andere fietsers”, vertelt Pieterjan.