Leiemarathon Wevelgem - de organisatoren met peter Koen Naert en Dieter Durnez van De Witte Berken
Volledig scherm
Leiemarathon Wevelgem - de organisatoren met peter Koen Naert en Dieter Durnez van De Witte Berken © Maxime Petit

Slechts vijf burgemeesters wagen zich aan
Belgisch Kampioenschap op Alpro Leiemarathon

Slechts vijf burgemeesters durven het aan om zich met elkaar te meten tijdens het ludieke Belgisch Kampioenschap halve marathon op 22 september. Dat maakt de kans groter dat Wevelgems burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) wint. Hij kwam met het idee op de proppen.

  1. Supervrijwilliger in coronatijden roept studenten op: “Niet feesten en onnozelaar uithangen, drama dreigt in ziekenhuizen en rusthuizen”
    Kortrijk

    Supervrij­wil­li­ger in coronatij­den roept studenten op: “Niet feesten en onnozelaar uithangen, drama dreigt in ziekenhui­zen en rusthuizen”

    Jean-Philippe Vrijghem (20) richt zich in een opmerkelijk filmpje tot studenten. Daarin roept hij hen op de maatregelen te volgen. “Het is nu niet gepast om te feesten en de onnozelaar uit te hangen”, zegt hij. De supervrijwilliger, die de voorbije maanden al heel wat acties hield in coronatijden, maakte het filmpje na een bezoek aan AZ Groeninge. “Er dreigt een drama en dat terwijl de zorgkundigen al maanden op automatische piloot werken. Ze zijn oververmoeid. Wat van ons gevraagd wordt, is niets in vergelijking met wat zij elke dag doen, ook in rusthuizen.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement