Sint-Maartensplein wordt vernieuwd

MOORSELEVolgend jaar wordt het Marktplein van Moorsele heraangelegd. Wat nu een saaie asfaltparking is, moet een gezellig plein worden met een speelzone en een speelfontein. Het gemeentebestuur investeert 720.000 euro. Opmerkelijk: het was de landschapsarchitect Gianni De Clercq uit Moorsele die mee vorm mocht geven aan 'zijn' plein.

 1. Amper week na brand in hoofdkwartier schiet Brooklyn uit startblokken op nieuwe locatie: “Eerste online bestelde pakketjes de deur uit”
  PREMIUM
  Kortrijk/Stasegem

  Amper week na brand in hoofdkwar­tier schiet Brooklyn uit startblok­ken op nieuwe locatie: “Eerste online bestelde pakketjes de deur uit”

  Het is nog wat wennen maar sinds dinsdag is het leeuwendeel van de Brooklyn-medewerkers die vorige week woensdagavond hun hoofdkantoor zagen afbranden, aan de slag op een andere locatie, op de Engelse Wandeling in Kortrijk. “Zonder de steun van zovelen hadden we niet zo snel weer aan de slag kunnen gaan”, zegt zaakvoerder Ubbe Descamps (44). “De herstart van nul is zwaar, maar het wordt een leerrijk proces.”
 2. Phishing op oude wijze: duo rijft 22.000 euro binnen door facturen uit postbus te stelen en rekeningnummers te veranderen
  Kortrijk/Veurne/Heuvelland/Lo-Reninge/Koekelare/Kortemark/Komen

  Phishing op oude wijze: duo rijft 22.000 euro binnen door facturen uit postbus te stelen en rekening­num­mers te veranderen

  Het lijkt wel phishing op de oude wijze. Een Congolees en een Kameroener staan in de Veurnse rechtbank terecht omdat ze een bedrijf uit Komen-Waasten voor 22.000 euro wisten te pluimen. Ze onderschepten facturen aan verschillende West-Vlaamse bedrijven, veranderden de rekeningnummers en deden de brieven opnieuw op de post.