Sander D’Hespeel (25) uit Wevelgem.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander D’Hespeel (25) uit Wevelgem. © sander

Sander (25) klampt zich bijna uur vast aan ijsklomp na val van 33 meter op Mont Blanc: “Ik dacht echt dat ik daar zou sterven”

De Mont Blanc beklimmen, het leek Sander D’Hespeel (25) uit Wevelgem een leuke uitdaging, maar het kostte hem bijna zijn leven. Hij maakte een val van 33 meter in een gletsjerkloof en moest zich bijna een uur lang vastklampen aan een ijsklomp om te vermijden dat hij nog dieper zou wegglijden. “Ik dacht echt dat ik daar zou sterven.”

  1. De coronacijfers in Wevelgem van zaterdag 17 oktober

    De coronacij­fers in Wevelgem van zaterdag 17 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wevelgem, op één dag 17 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 116. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wevelgem komt dat getal nu op 367 te liggen. Wevelgem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.