De Posthoornwijk dat historisch groeide rond de Sint-Theresiakerk moet de komende jaren hervormd worden naar een 'Leefbuurt'
Volledig scherm
De Posthoornwijk dat historisch groeide rond de Sint-Theresiakerk moet de komende jaren hervormd worden naar een 'Leefbuurt' © Google Maps

Posthoorn Wevelgem moet ‘leefbuurt’ worden

WevelgemDe Posthoornwijk in Wevelgem is samen met zes andere wijken in Vlaanderen geselecteerd om de komende jaren om te vormen tot een leefbuurt. Dat is een initiatief van de Vlaamse Bouwmeester. De gemeente diende een dossier in voor een grondige herinrichting van De Posthoorn en werd nu ook geselecteerd. “We willen vooral inzetten op ontharding en ontgroening”, klinkt het bij de gemeente.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Nieuwe ‘Guldensporengracht’ aan Onze-Lieve-Vrouwekerk wordt nóg groter: “Drie keer meer water dan nu”
  Kortrijk

  Nieuwe ‘Guldenspo­ren­gracht’ aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk wordt nóg groter: “Drie keer meer water dan nu”

  Het ontwerp voor de heraanleg van de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk en nabijgelegen straatjes in het historisch hart van Kortrijk is aangepast en klaar. De bestaande Guldensporengracht bij de kerk, waar tumult rond was omdat die eerst dreigde te verdwijnen, blijft behouden en wordt uitgebreid met een nieuwe waterpartij aan de kant van de Artillerietoren.