Zara Rutherford bij haar vertrek in augustus vanop de luchthaven in Wevelgem.
Volledig scherm
Zara Rutherford bij haar vertrek in augustus vanop de luchthaven in Wevelgem. © Maxime Petit

Pilote Zara (19) houdt de spanning erin: landing voor wereldrecord opnieuw uitgesteld door slecht weer

Wevelgem / Sint-Genesius-RodeZara Rutherford (19) zal vandaag nog niet landen op de luchthaven Kortrijk-Wevelgem om haar wereldrecord te vestigen. De Belgisch-Britse zit momenteel vast in Tsjechië, maar kan er niet opstijgen omwille van de slechte weersomstandigheden.

 1. ASSISEN. “Alexander Dean paste de ‘truc Dutroux’ toe”: Jef Vermassen haalt zwaar uit op proces tegen moordende bodybuilder
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Alexander Dean paste de ‘truc Dutroux’ toe”: Jef Vermassen haalt zwaar uit op proces tegen moordende bodybuil­der

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat dinsdag eerst de moeder en zus van Dean nog waren komen getuigen, werden ook al de eerste pleidooien gehouden. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.
 1. Nóg meer werken in Kortrijk: vandaag start heraanleg Aalbeeksesteenweg, N43 wordt veiliger voor fietsers
  Kortrijk

  Nóg meer werken in Kortrijk: vandaag start heraanleg Aalbeekse­steen­weg, N43 wordt veiliger voor fietsers

  Het agentschap Wegen en Verkeer laat op maandag 16 mei de herinrichting van de Aalbeeksesteenweg (N43) aanvatten, tussen het kruispunt met de Condédreef en de rotonde Panorama. Wat voor extra verkeershinder kan zorgen, want vlak bij Panorama zijn er al werken bezig voor een nieuwe weg-, fiets- en bustunnel. De werken duren, zonder slecht weer en onvoorziene omstandigheden, tot eind juni.