Katrien wilde via tweedehands.be een Dyson Airwrap (rechts) kopen. Zo kwam ze in contact met een oplichtersbende, zonder dat ze ook maar iets in de gaten had. De communicatie verliep gemoedelijk en hartelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Katrien wilde via tweedehands.be een Dyson Airwrap (rechts) kopen. Zo kwam ze in contact met een oplichtersbende, zonder dat ze ook maar iets in de gaten had. De communicatie verliep gemoedelijk en hartelijk. © RV

Oplichters lokken slachtoffer met haardroger als koopje: “Alles leek koosjer, maar voor ik het besefte, was ik 8.900 euro lichter”

WevelgemEen 41-jarige vrouw uit Wevelgem is het slachtoffer geworden van gewiekste oplichters die haar via WhatsApp bijna 9.000 euro afhandig maakten. “Op geen enkel moment koesterde ik achterdocht. Tot kort nadat ik er niet in slaagde om een voorschot van 150 euro te betalen. Op een fake-betaalplatform van de oplichters, besefte ik pas achteraf. En dan te weten dat ik altijd zo voorzichtig ben, met online-aankopen.”

 1. Man (21) aangehouden die 4-jarig dochtertje van alleenstaande mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”
  PREMIUM
  Kortrijk/Dadizele

  Man (21) aangehou­den die 4-jarig dochtertje van alleen­staan­de mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”

  Een 21-jarige man uit Dadizele (Moorslede) zit in de cel nadat hij een jonge mama uit Kortrijk via Snapchat had gevraagd of hij ‘plezier mocht maken’ met haar 4-jarig dochtertje. “Ik besef dat het misschien een beetje freaky klinkt maar het lijkt me wel spannend en ik wil er je veel geld voor betalen.” De 26-jarige vrouw stapte prompt naar de politie. “Komt hij misschien niet aan zijn trekken bij zijn leeftijdsgenoten?”, vraagt Febe Vandewalle zich af.
 2. Carlo (58) en team bereidden in Polen 42.000 maaltijden voor Oekraïense oorlogsslachtoffers: “We blijven helpen, zoals een vrouw met bekkenbreuk”
  PREMIUM
  Heule/Warschau

  Carlo (58) en team bereidden in Polen 42.000 maaltijden voor Oekraïense oorlogs­slacht­of­fers: “We blijven helpen, zoals een vrouw met bekken­breuk”

  Carlo Herpoel uit Heule en een team van zestien vrijwilligers trokken naar Polen. Om er veertig dagen in een tot keuken op wielen omgebouwde medische wagen te koken voor Oekraïense vluchtelingen, in de hoofdstad Warschau. “We zagen er veel gelatenheid en verbittering. Het ondergaan van de oorlog weegt zwaar. Tegelijk voelden we veel dankbaarheid”, vertelt Carlo.