Het gemeentepark van Wevelgem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentepark van Wevelgem. © Maxime Petit

Op huizenjacht in… Wevelgem: “Centrale ligging en vlakbij de Leie, ideale mix”

Wevelgem“Een van de grootste troeven van Wevelgem is de centrale ligging waarbij je in een mum van tijd alle richtingen uit kan.” Emmanuel Louf van Mijn Habitat leidt ons rond in Wevelgem, waar de immomarkt het volgens hem enorm goed doet. Meer huizen jagen: dit ons dossier.

 1. Beweging.net organiseert vorming rond online oplichting
  Roeselare

  Beweging.net organi­seert vorming rond online oplichting

  Beweging.net Roeselare organiseert op donderdag 1 december met ‘Laat je niet vangen’ een interactieve vorming rond de gevaren van phishing en andere malafide cyberpraktijken. Deze vorming vindt plaats in de bar op de TRAX-site en start om 19 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Spreker Wouter Van Dyck maakt de deelnemers wegwijs in wat je wel en niet moet doen om niet in de val te trappen van online oplichters. De vorming is gratis. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar beweging.net.roeselare@gmail.com.
 2. Dronken ruzie tussen koppel eindigt met steekpartij: “Alles is nu terug koek en ei, moet een straf echt?”
  Kortrijk

  Dronken ruzie tussen koppel eindigt met steekpar­tij: “Alles is nu terug koek en ei, moet een straf echt?”

  Een koppel uit Kortrijk moesten zich maandag op de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor zwaar partnergeweld. In een dronken ruzie ging zij hem te lijf met een knipmes en sloeg hij haar bewusteloos tegen de grond. Ondertussen heeft het koppel zich verzoend met elkaar en hoopten ze dat de zaak zou geseponeerd worden. “Voor hen was dit eigenlijk een klein faits divers”, pleitte hun advocaat.
 1. Vivesstudenten maken alcoholische wortelcocktail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”
  Roeselare

  Vivesstu­den­ten maken alcoholi­sche wortelcock­tail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”

  Zes studenten agro- en biotechnologie van VIVES campus Roeselare ontwikkelden een alcoholische wortelcocktail die ze op de markt brengen onder de noemer ‘Karrot Genot’. De studenten willen daarmee de grote reststroom van de voedingsindustrie aankaarten. “in België, Nederland en het westen van Duitsland worden er elk jaar 318.000 ton wortelen weggegooid.”