Burgemeester Jan Seynhaeve en ex-schepen Bernard Galle heffen de kopjes samen met Andrea ‘Metje’ Lernou.
Volledig scherm
Burgemeester Jan Seynhaeve en ex-schepen Bernard Galle heffen de kopjes samen met Andrea ‘Metje’ Lernou. © Maxime Petit

‘Metje’ van Cameo bedient burgemeester op haar terras: “En deze namiddag komen ze de naam van mijn achterkleinkind bekend maken”

WEVELGEMOm acht uur stipt kwam de Wevelgemse burgemeester Jan Seynhaeve met mondmasker en paraplu aangewandeld. Het weerzien met de cafébazin van Cameo, Andrea ‘Metje’ Lernou (76), was hartelijk. Ze trakteerde de burgervader en de andere vroege vogels op koffiekoeken. 

 1. Amper week na brand in hoofdkwartier schiet Brooklyn uit startblokken op nieuwe locatie: “Eerste online bestelde pakketjes de deur uit”
  PREMIUM
  Kortrijk/Stasegem

  Amper week na brand in hoofdkwar­tier schiet Brooklyn uit startblok­ken op nieuwe locatie: “Eerste online bestelde pakketjes de deur uit”

  Het is nog wat wennen maar sinds dinsdag is het leeuwendeel van de Brooklyn-medewerkers die vorige week woensdagavond hun hoofdkantoor zagen afbranden, aan de slag op een andere locatie, op de Engelse Wandeling in Kortrijk. “Zonder de steun van zovelen hadden we niet zo snel weer aan de slag kunnen gaan”, zegt zaakvoerder Ubbe Descamps (44). “De herstart van nul is zwaar, maar het wordt een leerrijk proces.”
 2. Winkelcentrum K zet vol op horecabeleving in: weldra gezonde fastfood bij Fitchen én nieuwe broodjes- en snackzaak Enrique
  Kortrijk

  Winkelcen­trum K zet vol op horecabele­ving in: weldra gezonde fastfood bij Fitchen én nieuwe broodjes- en snackzaak Enrique

  De horeca mag vanaf woensdag 9 juni ook binnen weer open. In het winkelcentrum K geven ze er meteen een lap op. Zo is restaurant Foodies op de bovenverdieping helemaal opgeknapt. Naast Foodies opent met Enrique eerstdaags een nieuwe broodjes-, snack- en pizzazaak. Ook nieuw boven: de mancave Time-Out. En er verandert nog meer. Zo opent begin augustus aan de kant van de Veemarkt een zaak van restaurantketen Fitchen, gespecialiseerd in gezonde fastfood.