Als de rode knipperlichten branden en de slagbomen van de overweg naar beneden zijn, moet je wachten. Dat mochten ook Wout Van Aert en zijn collega's vandaag ervaren tijdens de E3 Harelbeke.
Volledig scherm
Als de rode knipperlichten branden en de slagbomen van de overweg naar beneden zijn, moet je wachten. Dat mochten ook Wout Van Aert en zijn collega's vandaag ervaren tijdens de E3 Harelbeke. © Photo News

Met kind in de wagen: man dwarst overweg terwijl slagbomen naar beneden gaan

WevelgemEen jonge vader heeft van de rechter 15 dagen rijverbod gekregen omdat hij ondanks de rode knipperlichten toch nog een overweg dwarste waar even later een trein voorbijkwam. De slagbomen gingen dicht en raakten ei zo na het dak van zijn wagen.

 1. Trialwedstrijd op Schiervelde groot succes

  Trialwed­strijd op Schiervel­de groot succes

  Afgelopen weekend organiseerde Trial Sport Club Lichtervelde de eerste editie van hun ‘Trial Expo RSL’ op Schiervelde in Roeselare. “We kunnen er bijzonder kort over zijn. Het was één groot gigantisch megasucces”, laat organisator Kristof Sinnesael weten. “Er stonden maar liefst 47 trialisten aan de start met niets dan lovende commentaren over de prachtige omgeving, het parcours en alle faciliteiten. Daarbovenop kregen we naar schatting een 200-tal bezoekers die gratis konden meegenieten van de spectaculaire rijkunsten van onze evenwichtskunstenaars. Het was hartverwarmend. Ook de buren waren bijzonder positief en we kunnen zelfs stellen dat het terrein er nu veel netter bijligt dan voorheen. Volgend jaar komt er een vervolg.”
  Roeselare
 2. Wie wordt Cultureel Ambassadeur 2023-2025?

  Wie wordt Cultureel Ambassa­deur 2023-2025?

  Genieten jouw culturele prestaties of deze van jouw vereniging erkenning buiten de stadsgrenzen? Behaalde je (inter)nationale prijzen of krijg je opdrachten in binnen- en buitenland door erkende kunstinstellingen? Dan ben jij misschien de geknipte kandidaat om Cultureel Ambassadeur voor Roeselare 2023-2025 te worden. Zowel professionele als niet-professionele kunstenaars, artiesten of verenigingen kunnen zich kandidaat stellen. Als Cultureel Ambassadeur krijg je naast de felbegeerde titel, die voor drie jaar geldt, ook publiciteit via de stedelijke communicatiekanalen. Daarnaast behoort ook een subsidie voor een project waarmee het imago van de stad uitgedragen wordt tot de mogelijkheden. Kandidaturen moeten voor 30 april ingediend worden op www.roeselare.be.
  Roeselare