Mathieu van der Poel won vorig jaar de cyclocross van Gullegem
Volledig scherm
Mathieu van der Poel won vorig jaar de cyclocross van Gullegem © Maxime Petit

Mathieu van der Poel en Stybar toppers op cyclocross Gullegem

De Hexia Cyclocross Gullegem mag op vier januari de wereldkampioen veldrijden verwelkomen. Mathieu van der Poel zal er zijn titel verdedigen. Een andere grote naam op de deelnemerslijst is Zdenek Stybar. 

0 reacties

 1. Geen nieuwe Indiase studenten welkom voor opleiding verpleegkundige en dat ligt zeker niet enkel aan corona: “Nederlands is vaak ondermaats”
  Kortrijk

  Geen nieuwe Indiase studenten welkom voor opleiding verpleeg­kun­di­ge en dat ligt zeker niet enkel aan corona: “Nederlands is vaak ondermaats”

  Er zijn voorlopig geen nieuwe Indiase studenten meer welkom in Vlaanderen, voor een graduaat verpleegkunde. Vier scholen bieden dat verkorte traject aan, waaronder Rhizo in Kortrijk. Er is het inreisverbod door de bezorgdheid over de Indiase coronavariant, maar er is veel meer aan de hand. Want uit een rapport van de onderwijsinspectie blijkt dat het Nederlands van de Indiase studenten vaak ondermaats is. “Er zijn afspraken gemaakt om het project bij te sturen. En er zijn Indiase studenten die het wél prima doen”, sust algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.