Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Getty Images

Mannen drinken alcohol en gebruiken drugs tijdens lockdownfeestje

GullegemDe politie betrapte zaterdag zes mannen tijdens een feestje, in een locatie die ogenschijnlijk gesloten was. De zes deden zich tegoed aan alcohol en drugs. Ze kregen elk een boete van 250 euro.

 1. Vlaamse centen voor basisscholen ’t Brugske en Het Spoor
  Tielt/Moorslede

  Vlaamse centen voor basisscho­len ’t Brugske en Het Spoor

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert deze maand via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in 26 West-Vlaamse scholenbouwprojecten. In totaal gaat het om voor een investering van 1.272.013 euro. “Momenteel ligt ons onderwijs stil vanwege het coronavirus. Dat is een tegenslag, maar het betekent niet dat we onze schouders laten hangen. Ook nu blijven we investeren in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur”, aldus minister Weyts. In de Mandelstreek krijgt Vrije Basisschool ’t Brugske in Moorslede 67.519,75 euro voor de volledige heraanleg van de speelplaatsverharding in de vestigingen in Slijpskapelle en Dadizele. Vrije Basisschool Het Spoor uit Tielt mag rekenen op 4.948,99 euro voor kleine herstellingswerken.
 2. In het spoor van de ijsventers, die nu volop profiteren van paasvakantie: “Eerste lockdown was ramp voor ons. Niet de zomer, maar de lente maakt ons jaar”
  PREMIUM
  Moorsele/Deerlijk/Lendelede/Kortrijk

  In het spoor van de ijsventers, die nu volop profiteren van paasvakan­tie: “Eerste lockdown was ramp voor ons. Niet de zomer, maar de lente maakt ons jaar”

  Enkele zonnige dagen, paasvakantie én een semi-lockdown: voor eigenaars van ijskarren zit alles mee. Een groot contrast met exact één jaar geleden. “Machtig schoon weer, en niemand mocht uitrijden. Ik word nog kwaad als ik eraan terugdenk.” We spraken enkele rasechte ijsventers over hun ijskar, hun route en de avonturen die ze onderweg meemaken.
 3. Van saaie betonvlakte tot avontuurlijkste schoolterrein van het land: Basisschool Sint-Paulus Kortrijk trotse eigenaar van eerste klimaatspeelplaats
  Kortrijk

  Van saaie betonvlak­te tot avontuur­lijk­ste schoolter­rein van het land: Basis­school Sint-Pau­lus Kortrijk trotse eigenaar van eerste klimaat­speel­plaats

  In Kortrijk beschikt basisschool Sint-Paulus over de eerste klimaatspeelplaats van het land. Een betonnen vlakte van 4.000 vierkante meter is er omgetoverd tot een prikkelend groen speel- en leerlandschap. “In onze groene oase wordt 145.000 liter regenwater opgevangen en hergebruikt”, aldus leerkracht en coördinator van het project Cedric Ryckaert.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel