Opa Luc Vandevyvere fietst naar Rome voor het goede doel. Hier bij zijn vertrek in 2020
Volledig scherm
Opa Luc Vandevyvere fietst naar Rome voor het goede doel. Hier bij zijn vertrek in 2020 © Maxime Petit

Luc (59) maakt voor derde jaar op rij grote fietstocht voor ziekte van Duchenne waar kleinzoon aan lijdt

WevelgemLuc Vandevyvere (59) uit Wevelgem maakt voor het derde jaar op rij een grote fietstocht. Onderweg zamelt hij geld in voor de ziekte van Duchenne, waar ook kleinzoon Stan (4) uit Lauwe lijdt. Deze keer gaat zijn fietstocht met elektrische fiets naar Rome.

 1. Britten en Litouwers blijven in cel na vondst 210 kilogram cocaïne en heroïne in Airbnb in Staden en vrachtwagen in Gullegem
  Gullegem/Moorsele/Staden

  Britten en Litouwers blijven in cel na vondst 210 kilogram cocaïne en heroïne in Airbnb in Staden en vrachtwa­gen in Gullegem

  Na de vondst van 10 kilogram cocaïne in een vrachtwagen op de industriezone in Gullegem/Moorsele maandag is bij een huiszoeking in Staden niet alleen 100 kilogram cocaïne maar ook 100 kilogram heroïne gevonden. Meteen goed voor één van de grootste drugsvangsten van de laatste jaren in Zuid-West-Vlaanderen. Twee Britten en twee Litouwers blijven een maand langer in de cel, zo besliste de raadkamer in Kortrijk vrijdag.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.