Jenny Haezebrouck (89) ontvangt het vaccin met de glimlach.
Volledig scherm
Jenny Haezebrouck (89) ontvangt het vaccin met de glimlach. © Maxime Petit

Inenting verloopt vlot in Wevelgems wzc Sint-Jozef: “Eén bewoner weigert, overige 139 dolblij
met coronavaccin”

MoorseleBijna alle 140 bewoners van het wzc Sint-Jozef in Moorsele kregen vrijdagmorgen het coronavaccin. Slechts één bewoner weigerde. De anderen zijn er maar wat blij mee. “Hopelijk kan ik nu zo snel mogelijk mijn achterkleinkind, dat in september is geboren, in mijn armen nemen”, vertelt bewoonster Sonia Clays (80).

 1. Katholieke Basisscholen Kortrijk pleit voor mondmaskerplicht vanaf vijfde leerjaar: “Maak het voor iedereen duidelijk”
  Kortrijk

  Katholieke Basisscho­len Kortrijk pleit voor mondmasker­plicht vanaf vijfde leerjaar: “Maak het voor iedereen duidelijk”

  De scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Kortrijk (KBK) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf het vijfde leerjaar in het lager onderwijs. “Maak het voor iedereen duidelijk, zodat we geen overbodige discussies meer hebben met ouders”, vindt woordvoerder Rik Bossuyt. De KBK-scholen vragen ook om de coronamaatregelen nauwgezet te blijven volgen, nu de meer besmettelijke Britse variant in steeds meer scholen in Vlaanderen uitbreekt. Eerder vroeg Rhizo, een secundaire scholengroep in Kortrijk, om een systematische preventieve speekseltesting uit te rollen.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest