Marie De Clerck kon toch schepen worden, maar verkiest een nieuwe carrière als manager van de Oostendse basketdames.
Volledig scherm
Marie De Clerck kon toch schepen worden, maar verkiest een nieuwe carrière als manager van de Oostendse basketdames. © Henk Deleu

"Ik moest een keuze maken"

WEVELGEMMarie De Clerck verraste gisteren vriend en vijand door haar politieke carrière te ruilen voor een topjob bij de Oostendse basketclub Filou. Hoewel ze in het nieuwe schepencollege straks na zeven maanden haar job als schepen kon terugkrijgen, kiest ze voor een totale carrière-switch.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.