De Hexia Cyclocross tijdens een vorige editie
Volledig scherm
De Hexia Cyclocross tijdens een vorige editie © Henk Deleu

Hexia Cyclocross Gullegem wordt onderdeel van de Telenet Superprestige

GullegemDe Hexia Cyclocross in Gullegem is op zaterdag 7 januari al aan de zesde editie toe. De afgelopen jaren was de cross in Gullegem een losse wedstrijd in het seizoen. Nu zal het deel uitmaken van het regelmatigheidscriterium Telenet Superprestige. “Op deze manier staan we meteen tussen monumenten zoals de crossen van Ruddervoorde, Heusden-Zolder en Diegem”, zegt een trotse Stijn Tant van de Hexia Cyclocross.

 1. Kortrijk installeert bijna 2.000 zonnepanelen op verschillende stadsgebouwen: “Eerste centrumstad die aan energiedelen doet”
  kortrijk

  Kortrijk instal­leert bijna 2.000 zonnepane­len op verschil­len­de stadsgebou­wen: “Eerste centrum­stad die aan energiede­len doet”

  De stad Kortrijk is begonnen met de plaatsing van 1.968 zonnepanelen op verschillende stadsgebouwen. Het is een van de maatregelen om de energiecrisis het hoofd te bieden. “We doen als eerste centrumstad ook aan energiedelen”, zegt schepen Wouter Allijns (Team Burgemeester). “Energie die we op het ene stadsgebouw te veel opwekken, kunnen we in een ander gebruiken.”
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.