Geniet van Kip & Co vanuit je kot.
Volledig scherm
PREMIUM
Geniet van Kip & Co vanuit je kot. © Kip & Co

Haal je maaltijden af of laat ze thuis bezorgen, #SamenTegenCorona: ontdek hier de initiatieven uit Wevelgem

Door de verplichte sluiting toont de horeca zich in deze coronatijden van zijn creatiefste kant. Wij helpen graag een handje om de takeaway- en levermogelijkheden in uw gemeente onder de aandacht te brengen. Zelf nog een goeie tip? Stuur ons een mailtje naar leiestreek@hln.be. Onze foodjournalisten gingen op pad en gingen na wat de verschillende takeaway-mogelijkheden zijn in jouw buurt. 

  1. Vandaag geen weet van risicovolle PFOS-vervuilingen, wel extra aandacht voor oefenplaats van brandweerkazerne in Kortrijk: “Indien nodig nemen we meteen voorzorgsmaatregelen”
    Kortrijk

    Vandaag geen weet van risicovol­le PFOS-vervuilin­gen, wel extra aandacht voor oefen­plaats van brandweer­ka­zer­ne in Kortrijk: “Indien nodig nemen we meteen voorzorgs­maat­re­ge­len”

    Het is voorlopig niet duidelijk of er risicovolle PFOS-vervuilingen zijn in (de regio) Kortrijk. Er wordt wel een inventaris opgemaakt van locaties waar er mogelijk problemen zijn, doordat de brandweer er bijvoorbeeld ooit met fluorblusschuim bluste. “De risico’s zijn zeer laag”, sust Francis Benoit, CD&V-burgemeester van Kuurne en voorzitter van de hulpverleningszone Fluvia. “De brandweer gebruikt dat type schuim al sinds 2006 niet meer.”