Cor Roseboom
Volledig scherm
Cor Roseboom © Avrotros

Gezochte Nederlandse meester-oplichter op werf in Gullegem opgepakt

Gullegem/Diksmuide/HouthulstOp een bouwwerf in Gullegem (Wevelgem) is vrijdag de gezochte Nederlandse meester-oplichter Cornelis Roseboom opgepakt. Hij werd in Nederland en ook in ons land gezocht voor vermeende betrokkenheid bij tientallen oplichtingen.

 1. Fietsliften nieuwe Reepbrug werden in eerste maand 7.368 keer gebruikt, liftfirma roept op om defecten meteen te melden
  PREMIUM
  Kortrijk

  Fietslif­ten nieuwe Reepbrug werden in eerste maand 7.368 keer gebruikt, liftfirma roept op om defecten meteen te melden

  Dat een fietslift van de pas een maand geleden geopende Reepbrug wéér buiten dienst is, betekent niet dat er problemen zullen blijven opduiken. “Het is niet vreemd dat er de eerste weken akkefietjes zijn, nieuwe liften ‘zetten’ zich nog”, zegt Ilse Vanderlocht. De directeur van KONE Liften in België en Luxemburg roept verder op om nieuwe defecten meteen telefonisch te melden.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.