Burgemeester Jan Seynhaeve en schepen van Lobke Maes bij het kruispunt van de Lode de Boningestraat met de Hellestraat in Wevelgem dat wordt aangepakt
Volledig scherm
Burgemeester Jan Seynhaeve en schepen van Lobke Maes bij het kruispunt van de Lode de Boningestraat met de Hellestraat in Wevelgem dat wordt aangepakt © Alexander Haezebrouck

Gemeente Wevelgem verlaagt 130 oversteekplaatsen: “Zo maken we het meer toegankelijk voor rolstoelpatiënten”

WevelgemDe gemeente Wevelgem zal zo’n 130 oversteekplaatsen aanpakken om ze toegankelijker te maken voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en slechtzienden. “Alle borduren komen lager dan 2 centimeter te liggen”, zegt schepen van Mobiliteit Lobke Maes (CD&V). Ondertussen valt de gemeente ook in de prijzen als ‘Meer Mobiele Gemeente’.

  1. Nieuwe brasserie Victoria opent in Astridpark: “Ontdek seizoensgebonden lekkernijen, in gezellig kunstzinnig en inspirerend kader”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Nieuwe brasserie Victoria opent in Astridpark: “Ontdek seizoensge­bon­den lekkernij­en, in gezellig kunstzin­nig en inspire­rend kader”

    Arman Murazyan (31) en Adriana Vanwynsberghe (33) openen op dinsdag 29 november hun nieuwe brasserie Victoria, aan het Astridpark. “Arman, hij heeft zeventien jaar ervaring als kok en chef-kok, maakt een droom waar. En voor mij voelt het als te mooi om waar te zijn, na zware rugproblemen. Wie Victoria bezoekt, krijgt veel gezelligheid, gastvrijheid en rust”, vertelt Adriana enthousiast.