Elien Allaert op een sitwake
Volledig scherm
Elien Allaert op een sitwake © kos

Ex-paralympiër Elien Allaert (32) start crowdfunding voor dure sitwake

WevelgemDe 32-jarige Elien Allaert heeft een crowdfunding opgestart om een eigen sitwake te kunnen kopen. Elien is geboren met de erfelijke spieraandoening Strupell Lorrain. Enkele jaren geleden deed ze nog aan paralympisch skiën maar sinds een zware val is dat niet meer mogelijk. “Ik vond de kick terug bij het sitwaken, maar het materiaal is erg duur”, vertelt Elien Allaert.

  1. Eerste publieke borstvoedingsbank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijkste zaak ter wereld”
    Kortrijk

    Eerste publieke borstvoe­dings­bank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijk­ste zaak ter wereld”

    Op de Grote Markt in Kortrijk kunnen mama’s tot eind augustus de allereerste borstvoedingsbank van het land uitproberen. Het is een initiatief van femtechmerk Elvie om het taboe rond borstvoeden in het openbaar te doorbreken. De bank promoot borstvoeden en afkolven ‘en plein public’, in het teken van de Wereld Borstvoedingsweek van 1 tot en met 7 augustus. “We benadrukken dat het de natuurlijkste zaak ter wereld is”, klinkt het bij Elvie.