In de gevangenis van Oudenaarde probeerde de ex-gedetineerde wat cannabis voor zijn ex-celgenoot binnen te smokkelen.
Volledig scherm
In de gevangenis van Oudenaarde probeerde de ex-gedetineerde wat cannabis voor zijn ex-celgenoot binnen te smokkelen. © RV

Ex-gedetineerde wou celgenoot bij bezoekje verrassen met cannabis en krijgt zelf 6 maanden extra cel

LSI“Een verrassing voor mijn voormalige celgenoot.” Een ex-gedetineerde uit Wevelgem bracht op 27 september 2020 6,7 gram cannabis mee bij een bezoekje in de gevangenis van Oudenaarde. Hij kwam niet opdagen voor zijn eigen proces en kreeg bij verstek een effectieve celstraf van zes maanden en een boete van 8.000 euro.

 1. Coronacijfers dalen aan snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen, in AZ Groeninge nog één covid-patiënt op intensieve zorg
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers dalen aan snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen, in AZ Groeninge nog één co­vid-pa­tiënt op intensieve zorg

  De coronacijfers dalen aan een snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van maandag 7 tot en met zondag 13 juni 116 positieve gevallen. Dat zijn er 360 (-75,6 procent) minder dan drie weken geleden. “Een hoopgevende evolutie, houden zo”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13. Het goede nieuws zet zich – belangrijk – ook door in ziekenhuizen. Zo ligt er in AZ Groeninge in Kortrijk nog één covid-patiënt op intensieve zorg en een handvol covid-patiënten op een gewone afdeling.
 1. Omwonenden Pottelberg urenlang geëvacueerd na vondst grote vliegtuigbom bij De Korf
  Kortrijk

  Omwonenden Pottelberg urenlang geëvacu­eerd na vondst grote vliegtuig­bom bij De Korf

  Tijdens graafwerken bij het centrum voor bijzondere jeugdzorg De Korf langs de Pottelberg in Kortrijk werd woensdagnamiddag een Engelse vliegtuigbom van zo’n anderhalve meter lang en met een omtrek van 45 centimeter gevonden. Al snel werd de Pottelberg voor een groot stuk afgesloten en werden woningen, scholen en het wzc De Pottelberg ontruimd. Rond 19.30 uur kon DOVO de bom veilig verwijderen.