De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Echtpaar riskeert celstraf voor racistische verwijten en slagen met borstel: “Niets verkeerd gedaan”

WevelgemEen ouder koppel van 70 en 64 jaar oud uit Wevelgem riskeren een gevangenisstraf voor slagen en het uiten van racistische verwijten. Beiden hadden een zakelijk conflict over een auto met een man van allochtone afkomst. Hij kreeg enkele slagen en werd uitgescholden. “Je gaat toch geen partij kiezen voor ‘die zwarte’?”, zeiden ze tegen de politie.

 1. Videoreportage vertelt verhaal van vier ondernemers die mentaal lijden door coronacrisis: “Help zelfstandigen in nood”
  Kortrijk/Kuurne

  Videorepor­ta­ge vertelt verhaal van vier onderne­mers die mentaal lijden door coronacri­sis: “Help zelfstandi­gen in nood”

  De coronacrisis duurt al bijna een jaar. Toch zitten veel ondernemers nog steeds zonder perspectief en weten ze vaak nog altijd niet wanneer ze aan de slag kunnen. Ook financieel en mentaal is het erg zwaar. Vrijdag brachten we het verhaal van vier van hen: Kenneth Deryckere van ijsbaan De Piste, Dieter De Clercq van Café 56, Split en Siba Events, Stephanie Strobbe van Barot Events en Mathieu Santy uit Kuurne, deejay en zaakvoerder van Mastr.be. Daar is nu ook een videoreportage over gemaakt. Vlaams N-VA-parlementairen Axel Ronse en Maaike De Vreese doen nog eens een warme oproep om ondernemers vrijwillig te helpen, via de vereniging Dyzo. Alle info over Dyzo, het anker voor zelfstandigen in moeilijkheden, staat op www.dyzo.be.
 2. “Blijf niet met problemen zitten, praat erover”: Familie-acteur Peter Bulckaen doet oproep naar mensen met psychische klachten
  Kortrijk/Geluwe

  “Blijf niet met problemen zitten, praat erover”: Familie-ac­teur Peter Bulckaen doet oproep naar mensen met psychische klachten

  De coronacrisis zet de wereld al bijna een jaar op zijn kop. Volgens het Kortrijks Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) Leieland kampt een op vier mensen met psychische klachten. Verder praten vooral West-Vlamingen te weinig over hun negatieve gevoelens. Familie-acteur Peter Bulckaen roept nu op om er niet mee te blijven zitten: “Praat erover, tegen familie of een vriend.”
 1. 33 procent minder oproepen voor ongevallen voor brandweer: “Gevolg van lockdowns door corona”
  Zuid-West-Vlaanderen

  33 procent minder oproepen voor ongevallen voor brandweer: “Gevolg van lockdowns door corona”

  De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de werking van de brandweer. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de hulpverleningszone Fluvia. Zo waren er maar liefst 33 procent minder oproepen voor ongevallen met geknelden en 12 procent minder oproepen voor branden. “Dit is een klein lichtpunt in de hele coronacrisis”, zegt plaatsvervangend zonecommandant Piet Beirlaen.
 2. Schoonheidsspecialiste Laurence (44) neemt vliegende start na vier maanden verplichte sluiting: “We zitten al tot eind maart vol”
  Kortrijk

  Schoon­heids­spe­ci­a­lis­te Laurence (44) neemt vliegende start na vier maanden verplichte sluiting: “We zitten al tot eind maart vol”

  Niet-medische contactberoepers mogen vanaf maart weer open, na vier maanden verplichte sluiting. Schoonheidsspecialiste Laurence T’jollyn, die eerder als noodkreet waarschuwde voor faillissementen en depressies, slaakt nu een zucht van opluchting. “De klanten vinden snel de weg terug, waar ik heel dankbaar voor ben. We zitten al tot eind maart bijna vol.”
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park