Patrick Casier en Hilde Duprez van 't Stockske
Volledig scherm
Patrick Casier en Hilde Duprez van 't Stockske © Henk Deleu

Doe-het-zelfzaak ’t Stockske sluit de deuren: “42 jaar zes dagen op zeven gewerkt, tijd voor sabbatjaar”

‘Kopen met advies’. Dat was de leuze van doe-het-zelfzaak ’t Stockske in Wevelgem. Net met dat advies onderscheidden uitbaters Patrick Casier (62)  en Hilde Duprez (58) zich van de grote ketens in deze wereld. Het koppel vindt het nu wel tijd om met pensioen te gaan. “We hadden misschien nog even verder willen doen, maar de coronacrisis deed ons de knoop doorhakken.” 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Defensie dwarsboomt droom Iliana (15) om F-16-piloot te worden: “Door erg lichte oogafwijking definitief afgekeurd, regels véél te streng”
  PREMIUM
  Marke

  Defensie dwarsboomt droom Iliana (15) om F-16-pi­loot te worden: “Door erg lichte oogafwij­king definitief afgekeurd, regels véél te streng”

  Ondanks succesvolle fysieke en theoretische testen mag Iliana Baert geen opleiding volgen om F-16-piloot te worden. Een legerarts keurde haar definitief af, voor een erg minieme afwijking van -0.75 op haar rechteroog. “Onbegrijpelijk, ze heeft niet eens een bril nodig”, zegt haar mama Claudia Claus (36). Ook de politiek moeit zich nu met de zaak.