Het conservatorium gaf een optredentje op de speelplaats van de Gulleboom om de kinderen warm te maken voor woord, muziek en toneel.
Volledig scherm
Het conservatorium gaf een optredentje op de speelplaats van de Gulleboom om de kinderen warm te maken voor woord, muziek en toneel. © Maxime Petit

Conservatorium verrast kinderen Gulleboom om hen warm te maken voor een muziekopleiding

Gullegem / KortrijkDe kinderen van de basisschool in Gullegem werden donderdag verrast door een optreden van het conservatorium in Kortrijk. Op die manier willen ze kinderen aanzetten om ook een opleiding muziek, dans of toneel te volgen. “Vanaf volgend schooljaar kunnen ook kinderen vanaf het eerste leerjaar kennis maken met verschillende instrumenten”, klinkt het.

 1. Vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen: van fietsen tussen de hoppe tot koopjes op zijn Scandinavisch
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen: van fietsen tussen de hoppe tot koopjes op zijn Scandina­visch

  De coronacijfers blijven de goede richting uitgaan en stilletjes aan herpakt het leven zich. We kunnen al opnieuw een uitstapje maken. Om je daarbij tot hulp te zijn, geven we enkele tips voor het weekend van 19 en 20 juni. Blijf voorzichtig - Covid-19 is de wereld nog niet uit, maar geniet van het leuks dat het zuiden van West-Vlaanderen te bieden heeft.
 2. Gigantisch web schenkt kinderen speelplezier in K: “Het maakt het winkelcentrum aantrekkelijker”
  Kortrijk

  Gigantisch web schenkt kinderen speelple­zier in K: “Het maakt het winkelcen­trum aantrekke­lij­ker”

  Maak kennis met Harmonic Motion II. Het gigantisch nylon web van Toshiko MacAdam nodigt kinderen uit om er zich in uit te leven. De Japanse kunstenares zakte deze week speciaal naar Kortrijk af om de laatste hand te leggen aan het indrukwekkende werk op de eerste verdieping van het winkelcentrum K. “Het web zal ouders en kinderen gelukkig maken”, glimlacht Toshiko MacAdam (81).