De brandweer had de handen vol om het goedje te verwijderen.
Volledig scherm
De brandweer had de handen vol om het goedje te verwijderen. © Hans Verbeke

Brandweer ruimt spoor van kiezel en vloeibaar beton op drukke verbindingsas

GullegemEen vrachtwagen heeft dinsdagmorgen in Gullegem een deel van zijn lading verloren. Vermoedelijk nam de trucker de ferme haakse bocht om van de R8 naar de A19 te rijden iets te snel. Een mengsel van kiezel en vloeibaar beton kwam op de rijweg terecht.

 1. DNA-specialiste Sofie (28) kan cold cases helpen oplossen, maar wet laat het (nog) niet toe: “Families verdienen antwoorden”
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne/Knokke-Heist

  DNA-specialis­te Sofie (28) kan cold cases helpen oplossen, maar wet laat het (nog) niet toe: “Families verdienen antwoorden”

  Dat biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout (28) uit Kuurne baanbrekend onderzoek doet, bewijst het feit dat ze de Vlaamse PhD Cup heeft gewonnen. Haar werk kan namelijk cold cases helpen oplossen. Zo heeft ze een nauw contact met de ouders van de dertig jaar geleden gruwelijk vermoorde Ingrid Caeckaert (26). Klein probleem: de Belgische wetgeving laat haar manier van werken momenteel niet toe.
 2. Na twee jaar weer doop in Kulak: “Lekker vuil worden, zonder integriteit van studenten aan te tasten”
  Kortrijk/Waregem

  Na twee jaar weer doop in Kulak: “Lekker vuil worden, zonder integri­teit van studenten aan te tasten”

  Voor het eerst in bijna twee jaar een normaal academiejaar in hogescholen en universiteiten, dus hernemen ook de studentendopen. We trokken woensdagnamiddag naar universiteit Kulak in Kortrijk. “We kregen een weerbots omdat we door corona een generatie oversloegen, maar nu zijn we terug met 150 ingeschreven feuten, wat echt veel is”, zegt preses Pieter-Jan Geeraerts.