Gullegem Metal Fest met een deel van de organisatie: Arne Vuylsteke, Mathieu Van Landuyt, Nico Warnez, Steffi De Smedt, Pieter-Jan Garrez en Vero Deloof
Volledig scherm
Gullegem Metal Fest met een deel van de organisatie: Arne Vuylsteke, Mathieu Van Landuyt, Nico Warnez, Steffi De Smedt, Pieter-Jan Garrez en Vero Deloof © Alexander Haezebrouck


Na 18 jaar is er dit weekend opnieuw Gullegem Metal Fest: “Willen uitgroeien tot vaste waarde”

GullegemAchttien jaar na de laatste editie van het Gullegem Metal Fest gaat het festival komend weekend opnieuw door in de Dwarsschuur. De nieuwe organisatie verlangde al langer om het metalfestival nieuw leven in te blazen. “Een toevallige ontmoeting tussen twee groepen op een metalfestival bracht alles in een stroomversnelling”, zegt mede-organisator Arne Vuylsteke.

 1. Grote Weg ondergaat de komende jaren een metamorfose: Café De Croisé moet verdwijnen.
  PREMIUM
  Rekkem

  Grote Weg ondergaat de komende jaren een metamorfo­se: Café De Croisé moet verdwijnen.

  De Grote Weg tussen Rekkem en de Moeskroenstraat zal de komende jaren een metamorfose ondergaan. De straat zal veiliger worden met gescheiden fietspaden en veiligere kruispunten. Daarvoor zijn wel verschillende verwervingen nodig, zo moet café De Croise plaats ruimen. Het plan werd nu voor het eerst voorgesteld aan de buurtbewoners, wanneer de werken zullen starten is nog koffiedik kijken.
 2. ‘Surplatse’ komt in de plaats van braderie dat na halve eeuw stopt te bestaan: “Hopelijk hoeven we als gemeente maar één keer het gat op te vullen”
  Wevelgem

  ‘Surplatse’ komt in de plaats van braderie dat na halve eeuw stopt te bestaan: “Hopelijk hoeven we als gemeente maar één keer het gat op te vullen”

  Het bestuur van de erg bekende braderie in Wevelgem hield er na de succesvolle jubileumeditie vorig jaar mee op. Vanuit de handelaars zelf kwam er geen concrete actie om de organisatie over te nemen en dus springt de gemeente in de bres met ‘Surplatse’. “We hopen op een succes, en hopelijk hoeven we dit ook maar één keer te doen”, zegt schepen van Economie Kevin Defieuw (CD&V).