BEO-veld Wevelgem.
Volledig scherm
BEO-veld Wevelgem. © Maxime Petit

Boringen van 60 meter diep voor BEO-veld gestart: “Verschillende gebouwen opwarmen en afkoelen via warmtenet onder de grond”

WevelgemDe onthardingswerken in de Deken Jonckheerestraat zijn ondertussen al even gestart. Nu zijn ook de boringen gestart voor de aanleg van het BEO-veld dat vier gebouwen zal verwarmen en afkoelen via geothermie. “Via 112 boorgaten van 60 meter diep wordt in de winter warmte en in de zomer afkoeling opgepompt uit de grond”, zegt Leiedalvoorzitter Wout Maddens.

  1. RSL Jazz slaat jaartje over
    Roeselare

    RSL Jazz slaat jaartje over

    2023 zal het moeten stellen zonder een nieuwe editie van het Roeselare Jazz Festival, kortweg RSL Jazz. Dat laat de organisatie weten via hun website en sociale media. “Sinds het ontstaan in 2015 is RSL JAZZ een festival van en met verschillende partners die samen het DNA van het festival bepalen. Door recente wijzigingen in dit team is het niet haalbaar om op korte termijn een kwaliteitsvolle editie op te zetten”, klinkt het. “Daarom zal het festival zich dit jaar focussen op het samenstellen van nieuwe sterke organisatie om in 2024 met een volgende editie van RSL JAZZ uit te pakken.”