De beeldjes van het WO I-beeldjesproject 'ComingWorldRememberMe liggen tussen steenpuin in het containerpark in Gullegem.
Volledig scherm
De beeldjes van het WO I-beeldjesproject 'ComingWorldRememberMe liggen tussen steenpuin in het containerpark in Gullegem. © FB

Beeldjes WOI-project in containerpark gedumpt: “Wraakroepend, zeker gezien de emotionele waarde”

Tientallen beeldjes van het WO I-project ‘ComingWorldRememberMe’ in provinciedomein De Palingbeek in Zillebeke zijn gedumpt in het containerpark in Gullegem. De verontwaardiging is groot. “Als afvalintercommunale kunnen we die beeldjes een ‘nieuw leven’ geven”, zegt directeur Joris Vandecasteele. 

41 reacties

 • Marc Van Looy

  2 jaar geleden
  Degoutant! Graaicultuur zit overal!
 • Pascal Alphons

  2 jaar geleden
  @lillyDaems, dit is vrijwel de lompste en de domste reactie dat ik hier ooit gelezen heb. Als je niets beters te zeggen hebt, zwijg dan gewoon.
 • Kris Meltens

  2 jaar geleden
  De fout gebeurde al bij het afhalen vd beeldjes. Mensen die je passeren met volle kruiwagens niet normaal. Max 2 beeldjes per persoon was beter geweest vind ik... wij hebben er 4 waarvan 1 in Australië zit nu
 • Lilly Daems

  2 jaar geleden
  Diegene die de beeldjes uit de container haalde is een DIEF ! Alles wat in een container beland van het containerpark is en blijft eigendom van de eigenaar tot dit vernietigd is . Zo zitten er op het containerpark daar ordinaire DIEVEN !
 • Yvan Lindekens

  2 jaar geleden
  Er zijn nu eenmaal mensen die enkel in het hier en het nu leven. Toen was zo'n beeldje in huis halen een goed idee, nu is het afval en lelijk. De symbolische betekenis ontgaat hen, zoals alles wat enig abstraherend vermogen vereist hen ontgaat. Alles van waarde is weerloos.