Van links naar rechts: papa Kristoffel Verdonckt, mama Sigrid Courselle, Victor en zus Laura (11).
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: papa Kristoffel Verdonckt, mama Sigrid Courselle, Victor en zus Laura (11). © rv

Baby Victor lijdt aan dezelfde spierziekte als baby Pia en kreeg via loting een spuitje van 1,9 miljoen: “Hij kan al spelen met zijn harnasje, maar de weg is nog lang”

MoorseleZe kregen rond deze periode vorig jaar het nieuws dat geen enkele ouder wil krijgen. Victor, het zoontje van Kristoffel Verdonckt en Sigrid Courselle, leed aan dezelfde levensbedreigende spierziekte als baby Pia: spinale musculaire atrofie (SMA). Een keiharde klap, want het koppel uit Moorsele verloor 4 jaar geleden al dochtertje Julie (5), ook al aan een zeldzame ziekte. In maart kwam dan het ‘mirakeltelefoontje’, dat Victor uitgeloot was om de peperdure inspuiting met ‘Zolgensma’ van 1,9 miljoen euro te krijgen. “Het lot kan je tarten, maar plots draaide alles in ons voordeel uit”, vertelt papa Kristoffel (37). Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks ‘De 20 van 20', lees je hier.

  1. Xpo ontvangt hoogmis voor oldtimerliefhebbers Prewar Days: “Bewonder er grootste luxemerken van voor 1940 zoals Rolls Royce, Mercedes en Minerva”
    Kortrijk

    Xpo ontvangt hoogmis voor oldtimer­lief­heb­bers Prewar Days: “Bewonder er grootste luxemerken van voor 1940 zoals Rolls Royce, Mercedes en Minerva”

    Hal 1 van Kortrijk Xpo wordt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december omgevormd tot een vooroorlogs auto- en motorsalon, voor Prewar Days. De unieke oldtimerbeurs verenigt hobbyisten en experten in de vooroorlogse automobielindustrie. Door het succes van de eerste editie in 2019, is Prewar Days nu meteen dubbel zo groot, met vijftig exposanten uit acht landen.