Dinsdagmorgen om 6 uur loopt de staking van de arbeiders af bij Alpro in Wevelgem.
Volledig scherm
Dinsdagmorgen om 6 uur loopt de staking van de arbeiders af bij Alpro in Wevelgem. © Maxime Petit

Arbeiders Alpro leggen het werk neer: “Werkdruk stijgt, als gevolg van groei”

WevelgemNog tot dinsdagmorgen 6 uur is het merendeel van de arbeiders bij Alpro in Wevelgem niet aan de slag. Ze voeren actie, onder meer omwille van de hoge werkdruk en vragen ook om opslag, nu heel wat producten duurder worden. Ook in andere sectoren en bedrijven in ons land wordt gestaakt.

 1. Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen
  Kortrijk

  Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen

  Studio Brussel staat van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari in het teken van muziek van eigen bodem. Kortrijk is dit jaar gaststad. En dat betekent heel wat, zoals de finale van De Nieuwe Lichting in concertzaal Wilde Westen en reportages op muzikale plaatsen. De live StuBru-uitzendingen gebeuren in de Leiestraat 24. “Er zit veel straffe muziek in het Leiewater van Kortrijk, we voelen er ons als een vis in het water”, lacht Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel.
 1. Gemeente deelt 1.000 lichtjes uit aan fietsers die niet in orde zijn met hun fietsverlichting
  Wevelgem

  Gemeente deelt 1.000 lichtjes uit aan fietsers die niet in orde zijn met hun fietsver­lich­ting

  De gemeente deelt vanaf vandaag 1.000 fietslichtjes uit aan fietsers die niet in orde zijn met hun fietsverlichting. Ze doet dat in samenwerking met ‘Golf van Licht’, een initiatief van Pieterjan Nuitten uit Gent die enkele jaren geleden een vriend verloor bij een verkeersongeval. “We vragen de fietser die wij een lichtje geven om hetzelfde te doen bij drie andere fietsers”, vertelt Pieterjan.