Archiefbeeld van Gullegem Koerse in 2021.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Gullegem Koerse in 2021. © Alexander Haezebrouck

Afrit Gullegem afgesloten wegens Gullegem Koerse

GullegemOp dinsdag 31 mei wordt Gullegem Koerse opnieuw gereden. Daarom wordt de afrit Gullegem van de van de A19, in de rijrichting van Ieper, afgesloten. 

 1. Unizo wil de kermis op het stadsdomein Oosthove en langs de Leieboorden: “Het zal moeilijk zijn maar niet onmogelijk”
  PREMIUM
  WERVIK

  Unizo wil de kermis op het stadsdo­mein Oosthove en langs de Leieboor­den: “Het zal moeilijk zijn maar niet onmogelijk”

  De ondernemersorganisatie Unizo Wervik-Geluwe ziet de vijfdaagse Zomerkermis in augustus liever niet in de Emiel Gellyncklaan en doet het schepencollege het voorstel om de kermisattracties te voorzien op het stadsdomein Oosthove en langs de Leieboorden. Omwille van de wegen- en rioleringswerken op de Steenakker kunnen de foorkramers dit maar ook volgend jaar daar niet terecht.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 3. Onze vijf weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Onze vijf weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie

  Het zuiden van onze provincie biedt dit weekend heel wat mogelijkheden voor een leuke uitstap. De muziekliefhebber kan vertier zoeken in Menen, waar Grensrock op het programma staat. In Waregem kunnen alle kinderen zich uitleven en naar Langemark-Poelkapelle gaan de circusliefhebbers. Koopjesjagers doen het in Kortrijk en Roeselare. Meer tips voor uitstapjes in onze regio vind je in ons dossier.
 4. Vrouw (50) met ziekelijke drang steelt tientallen kerkhofspullen: “Het leek wel de grot van Ali Baba bij de huiszoeking”
  PREMIUM
  Wevelgem/Menen/Dadizele

  Vrouw (50) met ziekelijke drang steelt tientallen kerk­hofspul­len: “Het leek wel de grot van Ali Baba bij de huiszoe­king”

  Een vrouw uit Wevelgem heeft toegegeven dat ze verantwoordelijk is voor de diefstal van tientallen ornamenten, bloemstukjes en persoonlijke voorwerpen op de begraafplaatsen van Wevelgem, Menen en Dadizele. “Het gaat om spullen met vaak een grote emotionele waarde die mensen achterlaten voor een dierbare overledene”, klinkt het bij de politie. “Van veel teruggevonden voorwerpen zoeken we de eigenaar(s) nog. Daarom ontwikkelden we een website waarmee we dat wel hopen te doen.”