Het doel van de werken is om de veiligheid voor fietsers te verhogen.
Volledig scherm
Het doel van de werken is om de veiligheid voor fietsers te verhogen. © Gemeente Wevelgem

Aannemer voert herstellingswerken uit van het wegdek op verschillende plaatsen

 1. Op deze plaatsen in Groot-Kortrijk fietst u liever niet, volgens onze lezers: “Rekkemsestraat in Marke al jaren pijnpunt”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Op deze plaatsen in Groot-Kort­rijk fietst u liever niet, volgens onze lezers: “Rekkemse­straat in Marke al jaren pijnpunt”

  Kortrijk is de beste fietsstad van Vlaanderen in 2020. Die titel kende de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) recent toe. Maar is Kortrijk wel echt een lichtend voorbeeld als het op verkeersveiligheid van fietsers aankomt? We vroegen het aan jullie, onze lezers, en haalden verhaal bij het stadsbestuur. “Werken aan verkeersveiligheid kent nooit een eindpunt”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (sp.a). Ontdek de pijnpunten en plannen rond fietsen in Kortrijk, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.
 2. Voka West-Vlaanderen: “Ingrijpende coronamaatregelen hebben zware gevolgen”
  West-Vlaanderen

  Voka West-Vlaanderen: “Ingrijpen­de coronamaat­re­ge­len hebben zware gevolgen”

  “We begrijpen dat er nu moet ingegrepen worden en dat het bestrijden van de pandemie noodzakelijk is, maar de maatregelen komen hard aan bij onze ondernemingen. Het forse steunpakket dat aangekondigd wordt, zal noodzakelijk zijn om hard getroffen ondernemingen te redden, maar we dringen er ook op aan dat de bestaande coronamaatregelen ter ondersteuning van de bedrijven, zowel Vlaams als federaal, snel verlengd worden tot midden volgend jaar.” Dat zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen in een reactie op de sluiting van de horeca.
 3. Twee leefgroepen kinderopvang Blokkenhuis dicht, na vier besmettingen bij personeel
  Kortrijk

  Twee leefgroe­pen kinderop­vang Blokken­huis dicht, na vier besmettin­gen bij personeel

  Twee van de drie leefgroepen van kinderopvang Blokkenhuis worden tijdelijk gesloten, na vier vastgestelde besmettingen bij het personeel. De betrokken personeelsleden zitten thuis in quarantaine. De twee afdelingen blijven de hele week dicht en heropenen pas op maandag 26 oktober. Het gaat om 36 van in totaal 54 opvangplaatsen. Alle ouders zijn intussen verwittigd. Kinderopvang Blokkenhuis bevindt zich boven het (momenteel gesloten) volksrestaurant Vork, op de hoek van de Doorniksestraat en de Sint-Jorislaan.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement