1. Beweging.net organiseert vorming rond online oplichting
  Roeselare

  Beweging.net organi­seert vorming rond online oplichting

  Beweging.net Roeselare organiseert op donderdag 1 december met ‘Laat je niet vangen’ een interactieve vorming rond de gevaren van phishing en andere malafide cyberpraktijken. Deze vorming vindt plaats in de TRAX-bar op de TRAX-site en start om 19 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Spreker van dienst is Wouter Van Dyck. Hij makt de deelnemers op een interactieve manier wegwijs in wat je wel en niet moet doen om niet in de val te trappen van online oplichters. De vorming is volledig gratis. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar beweging.net.roeselare@gmail.com.
 1. Izegemse band Ocean Dust brengt single op New Yorks label uit: “Trots dat zelfs mensen in Texas en Londen naar onze muziek luisteren”
  Izegem / Rumbeke / Brugge

  Izegemse band Ocean Dust brengt single op New Yorks label uit: “Trots dat zelfs mensen in Texas en Londen naar onze muziek luisteren”

  De Izegemse band Ocean Dust brengt met ‘2 AM’ een nieuwe single uit en gaat daarvoor in zee met het New Yorkse platenlabel Boosted Entertainment. De indiegroep is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want eerder dit jaar brachten zanger-gitarist Rutger Azou en drummer Sander Naert uit Izegem, zangeres Emmely Brion uit Brugge en percussionist Bart Soenens uit Rumbeke al een nummer uit via een Londens label.
 1. Werken aan kunstmuseum Abby op site Groeningeabdij kunnen nu écht starten: oud museum 1302 is afgebroken en kapellen zijn gestript en gestut
  kortrijk

  Werken aan kunstmuse­um Abby op site Groeninge­ab­dij kunnen nu écht starten: oud museum 1302 is afgebroken en kapellen zijn gestript en gestut

  In Kortrijk zijn de graafwerken gestart voor Abby, het nieuwe museum voor beeldende kunsten op de site Groeningeabdij. “Nu de sloop van het voormalige museum 1302 achter de rug is, kan het grove werk beginnen”, zegt schepen Axel Ronse (N-VA). De stad investeert 16,7 miljoen euro, wat het - naast de werken aan de Schouwburg - een van de grootste investeringen maakt in cultuur deze legislatuur.
 1. Vivesstudenten maken alcoholische wortelcocktail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”
  Roeselare

  Vivesstu­den­ten maken alcoholi­sche wortelcock­tail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”

  Zes studenten agro- en biotechnologie van VIVES campus Roeselare ontwikkelden een alcoholische wortelcocktail die ze op de markt brengen onder de noemer ‘Karrot Genot’. De studenten willen daarmee de grote reststroom van de voedingsindustrie aankaarten. “in België, Nederland en het westen van Duitsland worden er elk jaar 318.000 ton wortelen weggegooid.”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Nieuwe brasserie Victoria opent in Astridpark: “Ontdek seizoensgebonden lekkernijen, in gezellig kunstzinnig en inspirerend kader”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuwe brasserie Victoria opent in Astridpark: “Ontdek seizoensge­bon­den lekkernij­en, in gezellig kunstzin­nig en inspire­rend kader”

  Arman Murazyan (31) en Adriana Vanwynsberghe (33) openen op dinsdag 29 november hun nieuwe brasserie Victoria, aan het Astridpark. “Arman, hij heeft zeventien jaar ervaring als kok en chef-kok, maakt een droom waar. En voor mij voelt het als te mooi om waar te zijn, na zware rugproblemen. Wie Victoria bezoekt, krijgt veel gezelligheid, gastvrijheid en rust”, vertelt Adriana enthousiast.
 1. Oppositiepartij PRO vraagt tevergeefs bouw administratief centrum uit te stellen: “Wat als het verplicht komt tot een fusie.”
  Moorslede

  Oppositie­par­tij PRO vraagt tevergeefs bouw administra­tief centrum uit te stellen: “Wat als het verplicht komt tot een fusie.”

  Tijdens de gemeenteraad in Moorslede pleitte fractieleider Ward Gillis (PRO) om met het dossier voor de bouw van een nieuw administratief te wachten tot er duidelijkheid is wat de Vlaamse regering beslist over de gemeentefusies. “Stel je voor dat ons in de volgende legislatuur wordt opgedrongen om verplicht te fuseren met Zonnebeke, Ledegem of Roeselare”, aldus Gillis.
 2. Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”

  De stad houdt onder impuls van Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) - netheid is haar stokpaardje - een nieuw digitaal referendum. Met als rode draad deze keer het al dan niet strenger aanpakken van sluikstort en zwerfvuil. “We maken er wel geen heksenjacht van, we rekenen op meer discipline van de Kortrijkzanen”, benadrukt burgermoeder Ruth Vandenberghe.