ARCHIEF: BOB controle in de politiezone Wetteren Laarne en Wichelen (PZWLW)
Volledig scherm
ARCHIEF: BOB controle in de politiezone Wetteren Laarne en Wichelen (PZWLW) © Didier Verbaere

Zeven personen onder invloed van drugs bij politiecontroles: “Er wacht hen een zware straf”

Wetteren/Laarne/WichelenBij een politiecontrole in de zone Wetteren, Laarne en Wichelen werden maar liefst zeven bestuurders onder invloed van drugs betrapt. Zes zijn meteen hun rijbewijs kwijt. Ze mogen het allemaal ook gaan uitleggen in de politierechtbank. “Er wacht hen een zware boete en rijverbod”, aldus de politie.

 1. Sterftecijfer in Laarne daalde in 2020 met 4% maar ligt 32% hoger in Merelbeke: “Oversterfte bijna steeds te wijten aan uitbraken in rusthuizen”
  PREMIUM
  Merelbeke/Laarne/Wetteren/Wichelen/Destelbergen/Melle/Oosterzele

  Sterftecij­fer in Laarne daalde in 2020 met 4% maar ligt 32% hoger in Merelbeke: “Oversterf­te bijna steeds te wijten aan uitbraken in rusthuizen”

  Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vrijdag een overzicht van de voorlopige sterftecijfers voor het jaar 2020 voor alle doodsoorzaken. In België werden in 2020 iets meer dan 127.000 overlijdens geregistreerd. Dat zijn zo’n 18.000 overlijdens (17%) meer dan in 2019. In de Gentse rand noteerde Merelbeke het hoogste cijfer met een stijging van 32,1% overlijdens. Laarne ‘scoort’ het best met een negatief resultaat of een daling van 4,2%. We gaan op zoek naar de voornaamste oorzaken.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie