Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Ze zijn één week verplicht, en er zijn al valse ‘controleurs van rookmelders’ op pad

De gemeente Wetteren waarschuwt voor valse controleurs die zogezegd in opdracht van de gemeente controles uitvoeren over de aanwezigheid van rookmelders in de woning. “Het gemeentepersoneel voert geen huisbezoeken uit in verband met de aanwezigheid van rookmelders. Wie ‘iemand van de gemeente’ aan de deur krijgt, wordt gevraagd onmiddellijk de politie te contacteren”, aldus de gemeente.

37 reacties

 • Erik Van kerckhove

  3 jaar geleden
  Bij mij al 2 jaar in orde. Geen rookmelders die je overal koopt maar wel geconnecteerd met een meldkamer, moesten deze afgaan wordt de brandweer direct op de hoogte gesteld
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 jaar geleden
  Buiten dat rookmelders verplicht zijn vanan 1 januari is in de media toch geen bericht geweest voor controle? Enige logica was indien bij brand in de toekomst er geen rookmelder aanwezig is de verzekeringsmaatschappijen kunnen weigeren om te vergoeden.
 • Hugo Hechtermans

  3 jaar geleden
  Als je al deze reacties onder de loep neemt kan je enkel vaststellen dat eigenlijk niemand er het fijne van weet en enkel zijn eigen gedacht zegt. Mijn gedacht erover ? Rookmelders zijn prullen.
 • Michael Butzen

  3 jaar geleden
  Ivan Godefroot. Denk vooral niet dat je in geval van brand tijdens de nacht wel zult wakker worden. Je merkt hier helemaal niets van. Dus zeker geen geldklopperij maar absolute noodzaak.
 • Christian Delgoffe

  3 jaar geleden
  Voor zover ik weet mag men enkkel binnen in uw huis mits ofwel uw toestemming of middels een huiszoekingsmandaat afgeleverd door het gerecht. Dus stem nooit in met een controle binnen !
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.