David Dehenauw.
Volledig scherm
David Dehenauw. © Didier Verbaere/VTM NIEUWS

Wetteren was natste gemeente van België tijdens doortocht herfststorm Odette: “Tot 120 mm water in 48 uur is iets wat we doorgaans slechts om de 30 jaar of meer zien”

Wetteren/WichelenMet rukwinden tot 100 kilometer per uur aan de kust heeft de herfststorm Odette vooral veel wateroverlast veroorzaakt in het binnenland. Wetteren was met 120 liter water per vierkante meter zelf de natste plek van België in het afgelopen weekend.

  1. De coronacijfers in Wetteren van dinsdag 13 oktober

    De coronacij­fers in Wetteren van dinsdag 13 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wetteren minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 42. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wetteren komt dat getal nu op 161 te liggen. Wetteren heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Stijging van aantal besmettingen in Wetteren op dinsdag 20 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Wetteren op dinsdag 20 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wetteren, op één dag 17 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 9. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 73. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Wetteren op 281 te liggen. Omdat Wetteren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.