Willy en André Raes op de plek waar het voor hen allemaal begon als jonge rolschaatsers aan de Scheldebrug in Wetteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Willy en André Raes op de plek waar het voor hen allemaal begon als jonge rolschaatsers aan de Scheldebrug in Wetteren. © Didier Verbaere

Wetteren stond aan de wereldtop in het rolschaatsen: “Maar meer dan een kapotte koffiemolen was er niet mee te verdienen”, zegt viervoudig wereldkampioen Willy Raes (75)

WetterenDe Koninklijke Heem- en Geschiedkundige Kring Jan Broeckaert krijgt stilaan een mooi overzicht op het roemrijke rolschaatsverleden in Wetteren. Oud-kampioenen en rolschaatsers zoals Willy Raes, Maurice Verstuyft, Marie-Jeanne Van Belleghem, Christiane Hanselaer, Ronny Colpaert en Frank Fiers schenken hun archief aan de geschiedkundige kring. Zij plannen de uitgave van een boek door journalist Eric Bracke en een overzichtstentoonstelling in september in het museum en in de trouwzaal van het voormalige gemeentehuis. Wij gingen op de koffie bij oud coryfee en viervoudig wereldkampioen rolschaatsen Willy Raes (75).

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”