Kristof, Ignace en burgemeester Alain Pardaen hijsen de eerste de ‘Bedankt-Merci-vlag’ aan het Felix Beernaertsplein in Wetteren.
Volledig scherm
Kristof, Ignace en burgemeester Alain Pardaen hijsen de eerste de ‘Bedankt-Merci-vlag’ aan het Felix Beernaertsplein in Wetteren. © Didier Verbaere

Wetteren hijst als eerste gemeente de ‘Bedankt-Merci’- vlag, opbrengst gaat naar aanplant Heldenbos

Aan het Felix Beernaertsplein in Wetteren hees burgemeester Alain Pardaen (CD&V) als eerste gemeente de ‘Bedankt-Merci-vlag’. Dit is een nationale campagne ter ondersteuning van de zorgverleners. “Met de opbrengst willen we een Heldenbos aanplanten als blijvende steun en herinnering aan deze helden”, zegt Kristof Malfait, één van de initiatiefnemers uit Wetteren.

 1. 622.000 mensen volgen zijn kippenfilmpjes, in eerste boek verklapt Sander (29) zijn tips voor beginners: “Als kippen zich vervelen, kunnen het kannibalen worden”
  PREMIUM
  Wetteren

  622.000 mensen volgen zijn kippenfilm­pjes, in eerste boek verklapt Sander (29) zijn tips voor beginners: “Als kippen zich vervelen, kunnen het kannibalen worden”

  Met filmpjes over zijn kippen heeft Sander Bauwens (29) uit Wetteren al enkele jaren een van de best bekeken YouTubekanalen in België. De teller staat intussen op 622.000 volgers en 255 miljoen hits. Alles ging zo goed dat zijn kippenvideo’s zijn inkomen werden, maar toen kwam corona... Met zijn ‘Zakboek voor de kippenhouder’ schreef hij nu zijn eerste boek. “De nieuwe Lieven Scheire van de kippenliefhebber? Daar zeg ik geen nee tegen”, lacht Sander. Voor ons verklapt hij al enkele handige tips.
 1. Wetteren stond aan de wereldtop in het rolschaatsen: “Maar meer dan een kapotte koffiemolen was er niet mee te verdienen”, zegt viervoudig wereldkampioen Willy Raes (75)
  PREMIUM
  Wetteren

  Wetteren stond aan de wereldtop in het rolschaat­sen: “Maar meer dan een kapotte koffiemo­len was er niet mee te verdienen”, zegt viervoudig wereldkam­pi­oen Willy Raes (75)

  De Koninklijke Heem- en Geschiedkundige Kring Jan Broeckaert krijgt stilaan een mooi overzicht op het roemrijke rolschaatsverleden in Wetteren. Oud-kampioenen en rolschaatsers zoals Willy Raes, Maurice Verstuyft, Marie-Jeanne Van Belleghem, Christiane Hanselaer, Ronny Colpaert en Frank Fiers schenken hun archief aan de geschiedkundige kring. Zij plannen de uitgave van een boek door journalist Eric Bracke en een overzichtstentoonstelling in september in het museum en in de trouwzaal van het voormalige gemeentehuis. Wij gingen op de koffie bij oud coryfee en viervoudig wereldkampioen rolschaatsen Willy Raes (75).
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterstevoren spelen?
  Play
  Popquiz

  Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterste­vo­ren spelen?