De rouwstoet passeert onder applaus aan de woning van Reine in de Stationsstraat.
Volledig scherm
De rouwstoet passeert onder applaus aan de woning van Reine in de Stationsstraat. © Didier Verbaere

Wetteren begeleidt Reine De Coninck onder applaus naar haar laatste rustplaats: “Gemeente verliest één van haar belangrijkste inwoners”

WetterenIn de Sint-Gertrudiskerk op de Markt van Wetteren is zaterdagochtend in intieme kring afscheid genomen van Reine De Coninck (83). De uitvaart werd door enkele honderden mensen gevolgd via een livestream. Na de dienst werd haar kist onder luid applaus via de centrumstraten naar haar laatste rustplaats gebracht. Daar werd een erehaag gevormd door het lokaal bestuur. “Reine was een grote dame die heel veel betekend heeft voor de gemeente”, zegt Jeroen Trio, goeie vriend en archivaris van de gemeente.

 1. Honderdzevenendertigduizend inwoners van Gentse rand worden gevaccineerd in sporthal Warande in Wetteren en Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke
  Wetteren/Wachtebeke/Destelbergen/Laarne/Lochristi/Melle/Merelbeke/Wichelen

  Honderdze­ven­en­der­tig­dui­zend inwoners van Gentse rand worden gevacci­neerd in sporthal Warande in Wetteren en Provinci­aal Domein Puyen­broeck in Wachtebeke

  De circa 137.000 inwoners van de eerstelijnszone Scheldekracht in Wetteren, Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke en Wichelen zullen gevaccineerd worden in twee centra: de sporthallen van Wetteren en het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke.
 2. Wetters regisseur Anthony Schatteman draait vierdelige reeks Leef in thuisbasis: “Leuk om topreeks met topcast te draaien en thuis in eigen bed te slapen”
  PREMIUM
  Wetteren

  Wetters regisseur Anthony Schatteman draait vierdelige reeks Leef in thuisbasis: “Leuk om topreeks met topcast te draaien en thuis in eigen bed te slapen”

  Maandag begon op Eén de vierdelige serie Leef, met Joke Emmers en Michaël Pas in de hoofdrollen. De regie was deels in handen van Wetteraar Anthony Schatteman (31) en de reeks werd grotendeels gedraaid in de oude toonzaal van Vuren De Vos in de Florimond Leirensstraat in Wetteren. “Het was fijn om hier te draaien, in mijn oude bed te slapen en met de fiets naar de set te rijden”, zegt Anthony, die intussen in Brussel woont. Wij blikken met hem terug op de draaidagen in Wetteren.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"