De hoofdvogel werd afgeschoten op de Dendermondsesteenweg: 127 km/u waar 70 mag.
Volledig scherm
De hoofdvogel werd afgeschoten op de Dendermondsesteenweg: 127 km/u waar 70 mag. © PZWLW

Vier procent reed te snel in maart, vier bestuurders naar politierechtbank

Wetteren/Laarne/WichelenBinnen de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen reed zo’n vier procent van de voertuigen te snel voorbij de bemande camera’s in maart. Vier daarvan overschreden de limiet zo ferm dat zo zich mogen gaan verantwoorden in de politierechtbank.

 1. Geert en Raja danken iedereen voor hulp na zware woningbrand: “Hopen dat ons gezin snel weer samen mag zijn”
  PREMIUM
  Serskamp

  Geert en Raja danken iedereen voor hulp na zware woning­brand: “Hopen dat ons gezin snel weer samen mag zijn”

  Aan de buitenzijde van de statige vrijstaande woning op Biesakker in Serskamp herinnerd alleen een zeil op het dak nog aan de verwoestende brand die er woedde op zaterdagmiddag 6 maart, maar het vuur richtte wel degelijk een ravage aan in de woning van Geert Van Caelenbergh, zijn partner Raja Sagaama en hun vijf kinderen. Het nieuw samengesteld gezin was op het moment van de feiten niet thuis en kreeg nadien een appartement toegewezen in Wichelen. Intussen is het wachten op de verzekeringen en de herstellingswerken. “We hopen dat we snel weer allemaal samen onder hetzelfde dak kunnen wonen”, zegt Geert.
 2. Orfee (30) en Stephane (30) van café Wauters klaar voor heropening: “Genoten van de rust en onze pasgeboren dochter, maar blij dat we onze stamgasten terug zullen zien”
  PREMIUM
  Lede

  Orfee (30) en Stephane (30) van café Wauters klaar voor heropening: “Genoten van de rust en onze pasgeboren dochter, maar blij dat we onze stamgasten terug zullen zien”

  Het terras van de gewezen brouwerij en het gelijknamige populaire café Wauters in de Molenberstraat in Lede zal zaterdagmiddag en -avond bij mooi weer zonder twijfel aardig vol lopen. “We kijken er echt naar om uit stamgasten terug te zien”, vertellen Orfee en Stephane. Toch was de lockdown ook een beetje een zege. “We zijn mama en papa geworden van een flinke dochter en dankzij de lockdown waren we allebei thuis en konden we samen voor haar zorgen.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing