Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Twintiger rijdt met quad links rotonde op: “In Engeland kan je dat doen, maar hier niet”

WetterenT. D.J. (23) uit Wetteren stond vrijdagochtend voor politierechter Peter D’Hondt nadat hij met zijn quad verschillende overtredingen beging in het verkeer. Op dat moment had hij bovendien een passagier bij zich. Zo reed hij onder meer links een rotonde op en haalde hij in op plaatsen waar het niet mocht. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Politierechter D’Hondt stuurt onverbeterlijke bestuurder 3 jaar naar cel: “20 jaar lang elke veroordeling aan zijn laars gelapt”
  Berlare

  Politie­rech­ter D’Hondt stuurt onverbeter­lij­ke bestuurder 3 jaar naar cel: “20 jaar lang elke veroorde­ling aan zijn laars gelapt”

  Sven D.G. uit Berlare is door politierechter Peter D’Hondt voor drie jaar naar de gevangenis gestuurd, nadat hij opnieuw voor de rechtbank moest verschijnen in twee dossiers. De zaak werd eerder al eens uitgesteld om de man de kans te geven persoonlijk te verschijnen, maar hij kwam vandaag opnieuw niet opdagen. “Twintig jaar geleden begon zijn carrière, maar vandaag stopt ze hier", zegt politierechter Peter D’Hondt.